Körte, sajt és sonka, a mediterrán világ egyik
szentháromsága. Érett füstölt sonkával, kemény húsú körtével igazi tavaszi
harapnivaló. Ha van még sonkánk tavalyról, vagy lehet a húsvétra szántból
leheletvékony szeleteket vágni, és hogy
a forró pitén megmutatja igazi arcát.
Elkészítési idő: 20-25 perc,
1 csomag konyhakész omlós tészta
40-50 dkg krémsajt
2 kemény húsú körte
15-20 dkg füstölt sonka
1-2 marék madársaláta
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (nem kell légkeverés, az
kiszárítja). Terítsük ki a tésztát, vágjuk fel 4-6 darabra, kenjük meg a
krémsajttal. Szeljük fel a körtét fél centis szeletekre, és terítsük el a
tésztán.
2. Tegyük a forró sütőbe és 12-15 perc alatt süssük szép pirosra. Míg
sül, vágjuk a sonkát vékony csíkokra. Amikor kivesszük a sütőből, szórjuk rá a
sonkát és a saláta levelet, hagyjuk langyosra hűlni, és úgy tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése