2019. március 4., hétfő

Gombás-sajtos leveles muffin


Kalandozzunk ismét a sós darabáruk világába. Egy igazi partifalatka, vagy lehet egy harapásnyi előétel is. Azt hiszem, ez az a műfaj, ahol sok múlik azon, mit teszünk bele. Milyen sajtot, milyen gombát és hogy fűszerezzük. Lehet akár egy tálcán többféle megjelenés is. Aki kerüli a gombát, tegyen helyette párolt zöldséget.



Elkészítési idő: 30-35 perc,

1 csomag konyhakész leveles tészta
20-25 dkg tejföl
4-5 nagyobb fej gomba, szeletelve
3 db tojás
10-15 dkg reszelt félkemény sajt (Gouda, Ementáli)
1 kisebb fej hagyma, apróra vágva
1 teáskanálnyi grill fűszer
olaj a sütéshez, só, bors, petrezselyem zöldje



1. Kevés olajon, kis energián pároljuk üvegesre a hagymát. Sózzuk és borsozzuk, hintsük meg a fűszerrel. Adjuk hozzá a gombát, és 4-5 perc alatt, közepes lángon pirítsuk meg. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (nem kell légkeverés, az kiszárítja).
2. Keverjük habosra a tojásokat, adjuk hozzá a tejfölt, apróra vágott petrezselyem zöldjét, és 5 dkg sajtot. Vágjuk fel a tésztát 8-12 darabra, és béleljük ki a muffin formát vele.
3. Tegyünk a forma aljába egy kanál, tojásos alapot abba tegyük bele a pár szelet gombát, és kanalazzuk rá a maradék szószt. Körülbelül a forma háromnegyedéig töltsük csak a szószt. A tetejére tegyünk reszelt sajtot, és gomba szeleteket.
4. Tegyük a forró sütőbe, és 18-20 percig süssük. Langyosan tálaljuk, jól illik hozzá a zöldsaláta.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: