Kalandozzunk ismét a sós darabáruk világába. Egy igazi
partifalatka, vagy lehet egy harapásnyi előétel is. Azt hiszem, ez az a műfaj,
ahol sok múlik azon, mit teszünk bele. Milyen sajtot, milyen gombát és hogy
fűszerezzük. Lehet akár egy tálcán többféle megjelenés is. Aki kerüli a gombát,
tegyen helyette párolt zöldséget.
Elkészítési idő: 30-35 perc,
1 csomag konyhakész leveles tészta
20-25 dkg tejföl
4-5 nagyobb fej gomba, szeletelve
3 db tojás
10-15 dkg reszelt félkemény sajt (Gouda, Ementáli)
1 kisebb fej hagyma, apróra vágva
1 teáskanálnyi grill fűszer
olaj a sütéshez, só, bors, petrezselyem zöldje
1. Kevés olajon, kis energián pároljuk üvegesre a hagymát. Sózzuk és
borsozzuk, hintsük meg a fűszerrel. Adjuk hozzá a gombát, és 4-5 perc alatt,
közepes lángon pirítsuk meg. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (nem kell
légkeverés, az kiszárítja).
2. Keverjük habosra a tojásokat, adjuk hozzá a tejfölt, apróra vágott
petrezselyem zöldjét, és 5 dkg sajtot. Vágjuk fel a tésztát 8-12 darabra, és
béleljük ki a muffin formát vele.
3. Tegyünk a forma aljába egy kanál, tojásos alapot abba tegyük bele a pár
szelet gombát, és kanalazzuk rá a maradék szószt. Körülbelül a forma
háromnegyedéig töltsük csak a szószt. A tetejére tegyünk reszelt sajtot, és
gomba szeleteket.
4. Tegyük a forró sütőbe, és 18-20 percig süssük. Langyosan tálaljuk,
jól illik hozzá a zöldsaláta.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése