2019. március 10., vasárnap

Francia csokitorta


Keserű csokitorta, liszt nélkül, akár cukor helyettesítővel is készíthető. Igazából egy olyan alaprecept, ahol megtanulhatjuk, hogy verjük fel a tojást, mi a különbség vaj és vaj között. Játszhatunk a csokoládékkal, és illatossá varázsolhatjuk egy kis rummal vagy narancshéjjal.



Elkészítési idő: 50-55 perc, /Gluténmentes/

25 dkg étcsokoládé (56%-68%-os)
25 dk puha vaj
11 dkg porcukor
5 db tojás
kevés vaj vagy olaj a forma kikenéséhez



1.Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés, nem kell a légkeverés, az kiszárítja). Kenjünk ki vékonyan egy 20-22 cm-s formát zsiradékkal. A csokoládét, a vajat és a cukrot vízgőz felett olvasszuk meg, és keverjük simára, majd tegyük félre pár percre.
2. Verjük magas fordulaton habosra a tojásokat majd vékonyan csurgatva adjuk hozzá a csokoládés keveréket. Keverjük össze, és öntsük a formába. Tegyük a formát egy nagyobb sütőedénybe, és egy-két ujjnyi vízzel öntsük fel (vízfürdőben sütés). Tegyük a sütőbe, és 35-40 percig süssük. Ha megsült, vegyük ki a vízből, és a formában hagyjuk kihűlni.

Tipp&trükk: készíthetjük csatos formában is, annak tegyünk az aljába sütőpapírt, és a formát csomagoljuk alufóliába, hogy ne menjen bele a víz. A csokoládét megolvaszthatjuk mikrohullámú sütőben is, 30 másodpercenként megkeverve, 2-2,5 perc alatt.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: