Keserű csokitorta, liszt nélkül, akár cukor helyettesítővel is
készíthető. Igazából egy olyan alaprecept, ahol megtanulhatjuk, hogy verjük fel
a tojást, mi a különbség vaj és vaj között. Játszhatunk a csokoládékkal, és illatossá
varázsolhatjuk egy kis rummal vagy narancshéjjal.
Elkészítési idő: 50-55 perc, /Gluténmentes/
25 dkg étcsokoládé (56%-68%-os)
25 dk puha vaj
11 dkg porcukor
5 db tojás
kevés vaj vagy olaj a forma kikenéséhez
1.Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés, nem kell a
légkeverés, az kiszárítja). Kenjünk ki vékonyan egy 20-22 cm-s formát
zsiradékkal. A csokoládét, a vajat és a cukrot vízgőz felett olvasszuk meg, és
keverjük simára, majd tegyük félre pár percre.
2. Verjük magas fordulaton habosra a tojásokat majd vékonyan csurgatva
adjuk hozzá a csokoládés keveréket. Keverjük össze, és öntsük a formába. Tegyük
a formát egy nagyobb sütőedénybe, és egy-két ujjnyi vízzel öntsük fel
(vízfürdőben sütés). Tegyük a sütőbe, és 35-40 percig süssük. Ha megsült,
vegyük ki a vízből, és a formában hagyjuk kihűlni.
Tipp&trükk: készíthetjük csatos formában is, annak tegyünk az
aljába sütőpapírt, és a formát csomagoljuk alufóliába, hogy ne menjen bele a
víz. A csokoládét megolvaszthatjuk mikrohullámú sütőben is, 30 másodpercenként
megkeverve, 2-2,5 perc alatt.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése