A nálunk talán egy kicsit méltánytalanul a háttérbe szorított gríz
(búzadara) felhasználásával készített desszert. Nem igazán édes, de nagyon ízes
és egyszerű sütemény. Azóta már többször elkészült, a legutolsó kakaószórással,
emlékeztetve a gyermekkor oly kedvelt vacsorájára.
Elkészítési idő: 40-45 perc
1 csomag, konyhakész, gyúrt, omlós tészta
4 dl tej
1 tasak gríz pudingpor
2 evőkanál barnacukor
2-3 evőkanálnyi süthető csoki csepp
1 mokkáskanálnyi mézes fűszerkeverék
1. A gríz pudingot keverjük simára 3-4 evőkanál tejjel és a mézes
fűszerrel egy kis edényben. Hagyjuk pár percet pihenni, addig a maradék tejet
kis lángon melegítsük fel. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a kikevert
pudingport, és főzzük sűrűsödésig. Tegyük félre és hagyjuk pár percet hűlni.
2. Terítsük bele egy 20x30 cm s sütőedénybe a tésztát, a sütőpapírral,
úgy, hogy legyen körben pereme. Előmelegített sütőben, 165 fokon, 10 perc alatt
süssük elő a tésztát.
3. Vegyük ki az elősütött tésztát, kenjük bele a grízpudingot, a
tetejét hintsük meg a csoki cseppekkel, és süssük még 18-20 percet. A
sütőedényben hagyjuk langyosra hűlni, és a sütőpapír segítségével emeljük ki.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése