2016. február 3., szerda

Csokis-tejbegríz szelet

A nálunk talán egy kicsit méltánytalanul a háttérbe szorított gríz (búzadara) felhasználásával készített desszert. Nem igazán édes, de nagyon ízes és egyszerű sütemény. Azóta már többször elkészült, a legutolsó kakaószórással, emlékeztetve a gyermekkor oly kedvelt vacsorájára.


Elkészítési idő: 40-45 perc


1 csomag, konyhakész, gyúrt, omlós tészta
4 dl tej
1 tasak gríz pudingpor
2 evőkanál barnacukor
2-3 evőkanálnyi süthető csoki csepp
1 mokkáskanálnyi mézes fűszerkeverék




1. A gríz pudingot keverjük simára 3-4 evőkanál tejjel és a mézes fűszerrel egy kis edényben. Hagyjuk pár percet pihenni, addig a maradék tejet kis lángon melegítsük fel. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a kikevert pudingport, és főzzük sűrűsödésig. Tegyük félre és hagyjuk pár percet hűlni.
2. Terítsük bele egy 20x30 cm s sütőedénybe a tésztát, a sütőpapírral, úgy, hogy legyen körben pereme. Előmelegített sütőben, 165 fokon, 10 perc alatt süssük elő a tésztát.
3. Vegyük ki az elősütött tésztát, kenjük bele a grízpudingot, a tetejét hintsük meg a csoki cseppekkel, és süssük még 18-20 percet. A sütőedényben hagyjuk langyosra hűlni, és a sütőpapír segítségével emeljük ki.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: