Puha szaftos, kakaós tészta és az őszibarack találkozása. Készíthetjük
körtével, vagy keményebb húsú almabefőttel is. A tészta önmagában is megállja a
helyét, ízesíthetjük, játszhatunk vele.
Elkészítési idő: 40-45 perc, 4 db 12 cm-s tortaformához (vagy egy 22
cm-s formához)
22 dkg cukor
20 dkg finomliszt
15 dkg puha, lágy vaj
1,5 dl tej
1,5 dl joghurt
2 tojás
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
4 db félbe vágott őszibarack (befőtt)
kevés olaj a formát kikenni
1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. A puha vajat kikeverjük a cukorral
és a kakaóporral. A lisztet keverjük össze a sóval és a szódabikarbónával.
2. A vajhoz keverjük hozzá a joghurtot, a tejet és dolgozzuk bele a
lisztet. Dolgozzuk össze, és kanalazzuk bele az olajjal vékonyan kikent
formákba. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 10 percet.
3. A barackokat vágjuk 6-6 szeletre. Vegyük ki a formákat a sütőből, és
szélkerék mintára, tegyük a barack szeleteket a tetejére. Tegyük vissza még
15-20 percre. Sütés után, rácsra tesszük, és hagyjuk, a formában, langyosra
hűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése