2016. február 9., kedd

Csokis-barackos tortácskák

Puha szaftos, kakaós tészta és az őszibarack találkozása. Készíthetjük körtével, vagy keményebb húsú almabefőttel is. A tészta önmagában is megállja a helyét, ízesíthetjük, játszhatunk vele.


Elkészítési idő: 40-45 perc, 4 db 12 cm-s tortaformához (vagy egy 22 cm-s formához)


22 dkg cukor
20 dkg finomliszt
15 dkg puha, lágy vaj
1,5 dl tej
1,5 dl joghurt
2 tojás
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
4 db félbe vágott őszibarack (befőtt)

kevés olaj a formát kikenni


1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. A puha vajat kikeverjük a cukorral és a kakaóporral. A lisztet keverjük össze a sóval és a szódabikarbónával.

2. A vajhoz keverjük hozzá a joghurtot, a tejet és dolgozzuk bele a lisztet. Dolgozzuk össze, és kanalazzuk bele az olajjal vékonyan kikent formákba. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 10 percet.


3. A barackokat vágjuk 6-6 szeletre. Vegyük ki a formákat a sütőből, és szélkerék mintára, tegyük a barack szeleteket a tetejére. Tegyük vissza még 15-20 percre. Sütés után, rácsra tesszük, és hagyjuk, a formában, langyosra hűlni.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: