Pár perc munka, sütés és már kész is a desszert. Jó minőségű, konyhakész
tészták kaphatók, érdemes belőle a hűtőben tartani, jól jön, ha váratlan vendég
vagy az a sóhaj érkezik, hogy úgy ennék valamit. Tökéletes megoldás erre ez a
pudingos pite.
Elkészítési idő: 40-45 perc
1 csomag konyhakész, gyúrt, omlós tészta
4 db félbe vágott őszibarackbefőtt
2 dl őszibarackbefőtt leve
2 dl víz
2-3 evőkanálnyi málna lekvár
1-2 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
1. A pudingport keverjük ki a cukorral, és a barack levével. A vizet
melegítsük fel, és folyamatos keverés mellett főzzük össze a pudinggal. Pár
percet pihentessük.
2. Terítsük bele egy 20x30 cm s sütőedénybe a tésztát, a sütőpapírral,
úgy, hogy hagyunk körben peremet. Előmelegített sütőben, 165 fokon, 10 perc
alatt süssük elő a tésztát.
3. Vegyük ki az elősütött tésztát a sütőből, kenjük bele a pudingot.
A tetejére tegyük a kockákra vágott barackbefőttet, és süssük még 18-20 percet.
A sütőedényben hagyjuk langyosra hűlni, és a sütőpapír segítségével emeljük ki.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése