2016. február 16., kedd

Barackos-málnás pudingos pite

Pár perc munka, sütés és már kész is a desszert. Jó minőségű, konyhakész tészták kaphatók, érdemes belőle a hűtőben tartani, jól jön, ha váratlan vendég vagy az a sóhaj érkezik, hogy úgy ennék valamit. Tökéletes megoldás erre ez a pudingos pite.


Elkészítési idő: 40-45 perc


1 csomag konyhakész, gyúrt, omlós tészta
4 db félbe vágott őszibarackbefőtt
2 dl őszibarackbefőtt leve
2 dl víz
2-3 evőkanálnyi málna lekvár
1-2 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás pudingpor




1. A pudingport keverjük ki a cukorral, és a barack levével. A vizet melegítsük fel, és folyamatos keverés mellett főzzük össze a pudinggal. Pár percet pihentessük.
2. Terítsük bele egy 20x30 cm s sütőedénybe a tésztát, a sütőpapírral, úgy, hogy hagyunk körben peremet. Előmelegített sütőben, 165 fokon, 10 perc alatt süssük elő a tésztát.
3. Vegyük ki az elősütött tésztát a sütőből, kenjük bele a pudingot. A tetejére tegyük a kockákra vágott barackbefőttet, és süssük még 18-20 percet. A sütőedényben hagyjuk langyosra hűlni, és a sütőpapír segítségével emeljük ki.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések: