2015. december 1., kedd

Mandulás-csokis ropogós (Cantuccini)


Olasz száraz sütemény, kétszer sült, kávézáshoz vagy citromlikőrbe (Limoncello) mártogatáshoz. Csinos celofán tasakba csomagolva, akár ajándékba is adhatjuk.

Elkészítési idő: 75-80 perc

30 dkg liszt
20 dkg cukor
12 dkg mandula
12 dkg puha vaj
12 dkg étcsokoládé (min. 65%-os), durvára vágva
7 dkg kakaópor
3 tojás
1 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só



1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. a puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként, alacsony fordulaton belekeverjük a tojásokat.
2. A lisztet átszitáljuk a sóval és a sütőporral, belekeverjük a kakaóport, a darabolt csokoládét és a mandulát. Több, kisebb részletben a tojásos cukorhoz keverjük, a végén összegyúrjuk.
3. Két darab, 3 cm-s hengert formázunk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Egy kicsit lenyomkodjuk a tetejét, és a forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
4. Kivesszük, és vágódeszkára tesszük hűlni. A sütő hőfokát levesszük 160 fokra, a tésztát 10 perc pihenés után, egy fűrészes késsel, ujjnyi vastag ferde szeletekre vágjuk. Vágott felével felfelé visszatesszük a sütőpapírra, betesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Zárt kekszes dobozban 3 hétig eltárolhatjuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: