Olasz száraz sütemény, kétszer sült, kávézáshoz vagy citromlikőrbe
(Limoncello) mártogatáshoz. Csinos celofán tasakba csomagolva, akár ajándékba
is adhatjuk.
Elkészítési idő: 75-80 perc
30 dkg liszt
20 dkg cukor
12 dkg mandula
12 dkg puha vaj
12 dkg étcsokoládé (min. 65%-os), durvára vágva
7 dkg kakaópor
3 tojás
1 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. a puha vajat a cukorral habosra
keverjük, majd egyenként, alacsony fordulaton belekeverjük a tojásokat.
2. A lisztet átszitáljuk a sóval és a sütőporral, belekeverjük a kakaóport,
a darabolt csokoládét és a mandulát. Több, kisebb részletben a tojásos cukorhoz
keverjük, a végén összegyúrjuk.
3. Két darab, 3 cm-s hengert formázunk, és sütőpapírral bélelt
sütőlemezre tesszük. Egy kicsit lenyomkodjuk a tetejét, és a forró sütőben
25-30 perc alatt megsütjük.
4. Kivesszük, és vágódeszkára tesszük hűlni. A sütő hőfokát levesszük
160 fokra, a tésztát 10 perc pihenés után, egy fűrészes késsel, ujjnyi vastag
ferde szeletekre vágjuk. Vágott felével felfelé visszatesszük a sütőpapírra, betesszük
a sütőbe, és 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Rácson hagyjuk teljesen
kihűlni. Zárt kekszes dobozban 3 hétig eltárolhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény
magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése