2015. november 14., szombat

Fahéjas-körtés lepény

Az őszi körték lassan megadják magukat, barnulnak, beérnek. Még egy utolsó próbálkozás, a nyár vége, ősz ízeinek felidézésére. Készülhet egy jól bevált édes, kelt tésztából, vagy akár egy konyhakész tésztából is. Könnyen elkészíthető, nosztalgikus pillanatokat megidéző süteményt kapunk.


Elkészítési idő: 35-40 perc


fél adag ilyen kelt tészta vagy
27-30 dkg konyhakész, édes kelt tészta
2 körte
8 teáskanál barnacukor

1 csapott teáskanál őrölt fahéj


1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Terítsük ki a tésztát és vágjuk fel 8 téglalapra.
2. Hámozzuk meg a körtéket, vágjuk fel centis szeletekre, tegyük egy tálba. Keverjük ki a fahéjat a cukorral, hintsük meg a körtét és forgassuk össze.  Hagyjuk pár percet pihenni.
3. Rendezzük el a körtéket a tésztán, egyenletesen, a levet, ami lecsepegett, tartsuk meg. Tegyük a tésztát a forró sütőbe, és süssük 20-22 percet.
4. Vegyük ki a lepényeket, és forrón kenjük meg a megmaradt cukros lével. Hagyjuk langysora hűlni, utána tegyük át rácsra, és azon hűljön ki.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: