Az őszi körték lassan megadják magukat, barnulnak, beérnek. Még egy
utolsó próbálkozás, a nyár vége, ősz ízeinek felidézésére. Készülhet egy jól bevált édes, kelt
tésztából, vagy akár egy konyhakész tésztából is. Könnyen
elkészíthető, nosztalgikus pillanatokat megidéző süteményt kapunk.
Elkészítési idő: 35-40 perc
fél adag ilyen kelt tészta
vagy
27-30 dkg konyhakész, édes kelt tészta
2 körte
8 teáskanál barnacukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Terítsük ki a tésztát és vágjuk
fel 8 téglalapra.
2. Hámozzuk meg a körtéket, vágjuk fel centis szeletekre, tegyük egy
tálba. Keverjük ki a fahéjat a cukorral, hintsük meg a körtét és forgassuk
össze. Hagyjuk pár percet pihenni.
3. Rendezzük el a körtéket a tésztán, egyenletesen, a levet, ami
lecsepegett, tartsuk meg. Tegyük a tésztát a forró sütőbe, és süssük 20-22
percet.
4. Vegyük ki a lepényeket, és forrón kenjük meg a megmaradt cukros
lével. Hagyjuk langysora hűlni, utána tegyük át rácsra, és azon hűljön ki.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény
magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése