2015. október 25., vasárnap

Mogyorós-mandulás brownie

Ízletes, tartalmas sütemény kevés liszttel, amit akár kiválthatunk teljes kiőrlésű liszttel is. A minőségi alapanyagok meghálálják, érdemes azokkal dolgozni.


Elkészítési idő: 55-60 perc


15 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé (min. 60%-s kakaó tartalommal)
15 dkg cukor
10 dkg mogyoró és mandula (diákcsemege mix)
2 tojás
2 evőkanál liszt
1 teáskanál rum vagy konyak
1 csipet só




1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy 20x30 cm-s sütőedényt sütőpapírral. Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, ha megolvadt, vegyük le a gőz fölül, és keverjük bele a vajat és a rumot.
2. Keverjük habosra a cukrot, a sót a tojásokkal, majd lassan csurgatva, keverjük bele az olvasztott csokoládét. Dolgozzuk össze, finoman keverve, hogy a tojáshabot ne törjük össze.
3. A mogyoróból és a mandulából egy keveset tegyünk félre, a többit forgassuk bele a lisztbe. Keverjük bele a csokis keverékbe. Terítsük el a masszát a tepsiben, a tetejére szórjuk a félre tett mogyorót és mandulát. tegyük a forró sütőbe, és süssük 30 percet. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: