Ízletes, tartalmas sütemény kevés liszttel, amit akár kiválthatunk
teljes kiőrlésű liszttel is. A minőségi alapanyagok meghálálják, érdemes
azokkal dolgozni.
Elkészítési idő: 55-60 perc
15 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé (min. 60%-s kakaó tartalommal)
15 dkg cukor
10 dkg mogyoró és mandula (diákcsemege mix)
2 tojás
2 evőkanál liszt
1 teáskanál rum vagy konyak
1 csipet só
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy 20x30 cm-s
sütőedényt sütőpapírral. Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, ha megolvadt,
vegyük le a gőz fölül, és keverjük bele a vajat és a rumot.
2. Keverjük habosra a cukrot, a sót a tojásokkal, majd lassan
csurgatva, keverjük bele az olvasztott csokoládét. Dolgozzuk össze, finoman
keverve, hogy a tojáshabot ne törjük össze.
3. A mogyoróból és a mandulából egy keveset tegyünk félre, a többit
forgassuk bele a lisztbe. Keverjük bele a csokis keverékbe. Terítsük el a
masszát a tepsiben, a tetejére szórjuk a félre tett mogyorót és mandulát.
tegyük a forró sütőbe, és süssük 30 percet. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény
magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése