2015. október 21., szerda

Almás-túrós

Finom desszert, a cukor tartalmat lehet még csökkenteni. Alma helyett tehetünk keményebb őszi körtét is.

Elkészítési idő: 85-90 perc + a pihentetés



50 dkg túró
40 dkg konyhakész, gyúrt, omlós tészta vagy Classic Crispo tészta
3 kemény alma
10-15 dkg krémsajt
15 dkg cukor
3 tojás
2 tasak tejszín ízű pudingpor
1 citrom
1 tasak vaníliás cukor
2-3 evőkanál (őszi) baracklekvár




1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. vegyük ki a tésztát a hűtőből, terítsük bele egy 20x30 cm-s tepsibe, a sütőpapírral együtt, úgy hogy legyen 1,5 centis pereme.
2. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a krémsajtot, a vaníliás cukrot és a túrót. Dolgozzuk össze alaposan, reszeljük bele a citrom héját, facsarjuk bele a fél citrom levét. Szitájuk bele a pudingport, keverjük össze, és simítsuk bele a formába.
3. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk centis szeletekre, és terítsük rá a túrós alapra. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 40-45 percet.
4. Keverjük ki a lekvárt kevés vízzel, vegyük ki a tésztát a sütőből, kenjük meg az almákat, és tegyük vissza még 10-15 percre sülni. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és a sütőpapírral együtt emeljük ki.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: