Az eredetileg serpenyőben sütögetős lepénykék, kicsit leegyszerűsített
változata. Ideális egy ünnepi reggelihez, de izgalmas köret is lehet, párolt
gyümölcsökkel.
Elkészítési idő: 45-50 perc
25 dkg (krém) túró
25 dkg joghurt
20 dkg porcukor
4 tojás
1 tasak vaníliás pudingpor
1-2 mokkáskanálnyi mézes fűszerkeverék
olaj a forma kikenéséhez
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vékonyan olajozzunk ki egy 20x30
cm-s tepsit. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a fűszerkeverékkel.
2. Keverjük bele a túrót, a joghurtot és a pudingport, dolgozzuk össze.
Terítsük el a masszát a kiolajozott tepsiben.
3. Süssük 25-30 perc alatt halvány barnára. Hagyjuk a tepsiben kihűlni,
tálaláskor adjunk hozzá lekvárt vagy porcukorral/mézzel édesített tejfölt.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése