2015. december 26., szombat

Sütőben sült, túrós lepénykék

Az eredetileg serpenyőben sütögetős lepénykék, kicsit leegyszerűsített változata. Ideális egy ünnepi reggelihez, de izgalmas köret is lehet, párolt gyümölcsökkel.


Elkészítési idő: 45-50 perc


25 dkg (krém) túró
25 dkg joghurt
20 dkg porcukor
4 tojás
1 tasak vaníliás pudingpor
1-2 mokkáskanálnyi mézes fűszerkeverék
olaj a forma kikenéséhez



1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vékonyan olajozzunk ki egy 20x30 cm-s tepsit. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a fűszerkeverékkel.
2. Keverjük bele a túrót, a joghurtot és a pudingport, dolgozzuk össze. Terítsük el a masszát a kiolajozott tepsiben.
3. Süssük 25-30 perc alatt halvány barnára. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, tálaláskor adjunk hozzá lekvárt vagy porcukorral/mézzel édesített tejfölt.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: