2015. december 31., csütörtök

Főtt, sajtos pogácsa (szénhidrát csökkentett)

Az év utolsó receptje, egy igazán izgalmas pogácsa. Élesztő és térfogatnövelők nélkül készül, mégis könnyű, puha és omlós. A szénhidrát tartalma is alacsony, de ne feledjük, itt is fontos a mértékletesség. Ízesíthetjük zöldfűszerekkel, sajtkockákkal vagy apróra vágott, főtt sonka kockákkal. Kísérője lehet az újévi lencselevesnek, vagy az esti poharazgatásnak.

Elkészítési idő: 60-65 perc

E: 92 kcal, Sz.: 6 g/ adag (kb. 6-8 adag)


16 dkg liszt
2 dl tej
8 dkg vaj
8-10 dkg reszelt, félkemény sajt (trappista, edami, gouda)
3 tojás

csipet só, kevés felvert tojás a kenéshez


1. A vajat és a tejet felforraljuk, hozzá adjuk a sót és a lisztet. Csomómentesre keverjük, és addig főzzük, míg az edény falától nem válik el. Hagyjuk, langyosra hűlni.
2. Keverjük bele egyesével a tojásokat, a végén pedig a reszelt sajtot. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
3. Nedves kézzel formázzunk golyókat belőle (20-30 db), tegyük sütőpapírral bélelt lemezre. Kenjük le a tetejét felvert tojással, és 20-25 perc alatt süssük szép pirosra.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: