Maradékmentős, vagy tízóraira készítős. Én a karácsonyi maradék mogyorót
használtam fel, de lehetne, mandula, dió vagy kesudió. Gyorsan összerakható,
pár óra a hidegben, aztán sütés, és ha ügyesek vagyunk, (állítólag) fedeles
dobozban kibírja pár hétig. Viszont ha forrócsokiznánk, egy hűvösebb este,
akkor áldozzuk fel nyugodtan, hamar pótolható.
Elkészítési idő: 40-45 perc + a pihentetés
30 dkg finomliszt
22 dkg puha vaj
15 dkg barnacukor
8 dkg mogyoró
1 nagy tojás sárgája
1 teáskanálnyi vaníliás cukor
1 csipet só
1. A mogyorót aprítsuk durvára. A vajat keverjük habosra a cukorral, a
vaníliás cukorral és a tojás sárgájával. Keverjük hozzá a mogyorót, a lisztet
és a sót. Dolgozzuk össze, és osszuk négy egyenlő részre.
2. Formázzunk a tésztából hengert, tekerjük szorosan háztartási
fóliába, és tegyük a hűtőbe 4-5 órára.
3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztából egy éles késsel,
vágjunk fél centis korongokat. Tegyük sütőpapírra, hagyjunk köztük kis
távolságot.
4. Forró sütőben, 15-18 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha a széle
körben elkezd pirulni. A sütőből kivéve, pár percet hagyjuk a lemezen, majd
rácsra téve, hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése