2015. december 9., szerda

Dupla csokis, kókuszkocka

Ismét egy pompás mérd ki, keverd össze sütemény. A liszt egy részét kicseréljük kókuszreszelékre, de így is könnyű tésztát kapunk. Kezdőknek is ajánlom, tökéletes az ilyenkor oly divatos munkahelyi bulikra, vagy éppen egy jó kis házibulihoz.


Elkészítési idő: 80-85 perc 


25 dkg liszt
20 dkg kókuszreszelék
18 dkg puha vaj
18 dkg porcukor
15 dkg étcsokoládé, durvára vágva
3 tojás
2 teáskanál sütőpor
5 dkg fehér csokoládé
egy csipet só




1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra, olajozzunk ki vékonyan egy 20x30 cm-s sütőedényt. Keverjük össze a lisztet a sóval, a sütőporral, a csokoládéval és 18 dkg kókuszreszelékkel.
2. Keverjük habosra a vajat a porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
3. Dolgozzuk bele a lisztes keveréket a tojásosba, majd simítsuk bele a formába. Szórjuk meg a tetejét a maradék 2 dkg kókuszreszelékkel, tegyük a forró sütőbe és süssük 55-60 percet.
4. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd óvatosan borítsuk ki, vágjuk fel 24-28 kockára. Olvasszuk meg a fehér csokoládét és csíkokkal díszítsük a tetejét.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések: