Ismét egy pompás mérd ki, keverd össze sütemény. A liszt egy részét
kicseréljük kókuszreszelékre, de így is könnyű tésztát kapunk. Kezdőknek is
ajánlom, tökéletes az ilyenkor oly divatos munkahelyi bulikra, vagy éppen egy
jó kis házibulihoz.
Elkészítési idő: 80-85 perc
25 dkg liszt
20 dkg kókuszreszelék
18 dkg puha vaj
18 dkg porcukor
15 dkg étcsokoládé, durvára vágva
3 tojás
2 teáskanál sütőpor
5 dkg fehér csokoládé
egy csipet só
1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra, olajozzunk ki vékonyan egy 20x30
cm-s sütőedényt. Keverjük össze a lisztet a sóval, a sütőporral, a csokoládéval
és 18 dkg kókuszreszelékkel.
2. Keverjük habosra a vajat a porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a
tojásokat.
3. Dolgozzuk bele a lisztes keveréket a tojásosba, majd simítsuk bele a
formába. Szórjuk meg a tetejét a maradék 2 dkg kókuszreszelékkel, tegyük a
forró sütőbe és süssük 55-60 percet.
4. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd óvatosan borítsuk ki, vágjuk fel
24-28 kockára. Olvasszuk meg a fehér csokoládét és csíkokkal díszítsük a
tetejét.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény
magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése