Egyre népszerűbbek azok a tészták, ahol nem használunk mesterséges
térfogatnövelő szert. Kicsit tömörebb a tészta, viszont így egy része
kiváltható őrölt magokkal, keményítővel (pudingpor) és zsírral (tejszín). Így
akár a liszt lehet teljes kiőrlésű is, így még tartalmasabb süteményt kapunk. A
szilva helyett rakhatunk kemény húsú körtét, őszibarackot vagy szőlőt is.
Elkészítési idő: 65-70 perc ebből munka 15-20 perc
20-25 dkg szilva
2 tojás
4 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
2 evőkanál darált mandula vagy mogyoró
1 dl tejszín
1 tasak csokis pudingpor
1 tasak vaníliás cukor vagy 2 teáskanálnyi vanília kivonat
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és béleljünk ki egy 20x30 cm-s
sütőformát, sütőpapírral. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét kevés
cukorral verjük kemény habbá.
2. A tojás sárgáját keverjük ki a maradék cukorral. Adjuk hozzá a
tejszínt, keverjük bele, majd több részletben a lisztet és a pudingport.
3. Adjuk hozzá a darált mandulát, és több részletben a felvert habot.
Kenjük a formába, a tetejére rakjuk el szépen a magozott, félbevágott
szilvákat.
4. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 45-50 percet. Hagyjuk a tepsiben
kihűlni, és utána szeljük fel kis kockákra.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése