Kekszmorzsás felfújt. Az egyszerű, keverős sütemények nagyon
népszerűek, hiszen nem kell hozzá az egyensúly tészta, nincs gyúrás, morzsolás
vagy dagasztás. Itt sincs különösebb nagy dolgunk, talán csak egy jó kemény
fehérje habot verni.
Dúsíthatjuk a kekszmorzsát zabkeksszel is, (de csak egy részét), vagy
darált mandulával, mogyoróval.
Elkészítési idő: 65-70 perc
20-25 dkg szilva
2 tojás
4 evőkanálnyi darált kekszmorzsa
3 evőkanál cukor
1 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
kevés olaj vagy vaj a forma kikenéséhez
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Kenjünk vékonyan olajjal vagy
vajjal egy 25x25 cm-s sütőtálat.
2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét egy teáskanálnyi cukorral
verjük habosra. A szilvákat felezzük el, a magját vegyük ki.
3. Keverjük ki a tojás sárgáját a maradék cukorral, majd adjuk hozzá a
tejszínt és a vaníliás cukrot.
4. Adjuk hozzá a kekszmorzsát, és több részletben a tojáshabot.
Keverjük össze óvatosan, hogy a hab ne törjön nagyon össze. Öntsük a keveréket
a sütőedénybe, és rakjuk ki a felezett szilvákkal.
5. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 45-50 percet. Hagyjuk langyosra
hűlni, kanállal adagoljuk, és hintsük meg porcukorral. Adhatunk hozzá lazán
felvert tejszínhabot, vagy fagylaltot, de nagyon finom, édes tejföllel is.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése