2015. szeptember 13., vasárnap

Szilvás-kekszes felfújt

Kekszmorzsás felfújt. Az egyszerű, keverős sütemények nagyon népszerűek, hiszen nem kell hozzá az egyensúly tészta, nincs gyúrás, morzsolás vagy dagasztás. Itt sincs különösebb nagy dolgunk, talán csak egy jó kemény fehérje habot verni.
Dúsíthatjuk a kekszmorzsát zabkeksszel is, (de csak egy részét), vagy darált mandulával, mogyoróval.

Elkészítési idő: 65-70 perc




20-25 dkg szilva
2 tojás
4 evőkanálnyi darált kekszmorzsa 
3 evőkanál cukor
1 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
kevés olaj vagy vaj a forma kikenéséhez




1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Kenjünk vékonyan olajjal vagy vajjal egy 25x25 cm-s sütőtálat.
2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét egy teáskanálnyi cukorral verjük habosra. A szilvákat felezzük el, a magját vegyük ki.
3. Keverjük ki a tojás sárgáját a maradék cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt és a vaníliás cukrot.
4. Adjuk hozzá a kekszmorzsát, és több részletben a tojáshabot. Keverjük össze óvatosan, hogy a hab ne törjön nagyon össze. Öntsük a keveréket a sütőedénybe, és rakjuk ki a felezett szilvákkal.
5. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 45-50 percet. Hagyjuk langyosra hűlni, kanállal adagoljuk, és hintsük meg porcukorral. Adhatunk hozzá lazán felvert tejszínhabot, vagy fagylaltot, de nagyon finom, édes tejföllel is.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések: