2015. szeptember 21., hétfő

Kefires-csokis kocka

Ismét egy keverd össze és süsd meg sütemény. Jól illik a kefirhez a kakaó, és a tészta is jó állagú lesz. Gyors sütemény, ha váratlan vendégek érkeznek, vagy éppen kevés időnk van. Kis adag a tészta jól kezelhető, nem kell sokáig tárolni, bármikor újra elkészíthető.

Elkészítési idő: 40-45 perc + a pihentetés (ebből munka 5-8 perc)




3 dl kefir
20 dkg (sütemény) liszt
18 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
1 nagyobb tojás
1 dl olaj
1 csapott teáskanálnyi sütőpor
1 csapott teáskanálnyi szódabikarbóna
1 csipet só
dekoráláshoz 5 dkg fehér csokoládé




1.Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Keverjük habosra a tojást a kefirrel, a cukorral és az olajjal.
2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Dolgozzuk össze a kefires cukorral.
3. Kenjünk ki olajjal (vagy béleljünk ki sütőpapírral) egy 20x30 cm-s tepsit. Öntsük bele a masszát, simítsuk el, tegyük a forró sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.
4. Vágjuk fel a süteményt kockákra. Olvasszuk meg a fehér csokoládét, és egy villa segítségével csíkozzuk meg a tetejét.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések: