Sütemény kávézáshoz, teázáshoz. Fedeles dobozban hosszabb időt is kibír
(bár ezt nem hiszem). Az eredeti recept, ha jól emlékszem angolszász, én egy
német cukrásztól kaptam a receptjét. Elmesélte, hogy a sütemény liszt kiváltható
rizs és kukoricaliszt keverékére, ekkor glutén mentes édességünk lesz, de a
sütőport egy kicsit növeljük. Ha vajat kiváltjuk kókuszzsírra, akkor pedig
laktóz mentes lesz. Érdemes próbálgatni, nagyon jó állagú tészta, érződik,
sokat elbír.
Elkészítési idő: 35 perc, ebből munka 5-8 perc
10 dkg süteményliszt
7,5 dkg puha vaj
5 dkg barnacukor
1 citrom és egy lime reszelt héja
2 csapott mokkáskanálnyi sütőpor
a tetejére 2-3 teáskanálnyi barnacukor
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Béleljünk ki egy 10 x 20 cm-s
hasábformát sütőpapírral.
2. Keverjük habosra a cukrot a vajjal, reszeljük bele a citromok héját.
3. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és dolgozzuk össze a
vajas-cukorral. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, és formázzunk belőle egy
hengert.
4. Nyomkodjuk bele a formába, terítsük el, kicsit böködjük meg egy
villával. Hintsük meg barnacukorral a tetejét, és tegyük a forró sütőbe. Süssük
25-30 percet.
5. Hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd vegyük ki a sütőpapír
segítségével. Vágjuk fel háromszögekre, és úgy hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése