Ismét egy igazán egyszerű recept. Összekeverem, formába töltöm, és már
sülhet is. Az áfonyát kicserélhetjük mazsolára vagy aszalt, trópusi keverékre
is. Ha sima joghurtot egy nappal előbb sűrű szövésű anyagon lecsepegtetünk,
azzal pótolhatjuk a (nem olcsó) görög krémjoghurtot.
Elkészítési idő: 40 perc
18 dkg görög krémjoghurt
15 dkg liszt
15 dkg aszalt vörös áfonya
12 dkg cukor
6 dkg olvasztott kókuszzsír
2 kisebb tojás
2 kisebb tojás
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 csapott teáskanálnyi sütőpor
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, kenjünk ki olajjal vékonyan, 8-9
mélyedést egy muffin formában.
2. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, majd forgassuk bele az
áfonyákat.
3. Egy másik keverőtálban egy villával pár pillanat alatt keverjük
habosra a tojást. Adjuk hozzá a krémjoghurtot, a cukrot és az olvasztott,
kihűtött kókuszzsírt.
4. Adjuk, hozzá a lisztes áfonyát, keverjük össze, és töltsük bele egy
evőkanál segítségével a formákba. A formákat ne töltsük tele, mert szépen meg
fog nőni. Süssük a tésztát 25-30 percet, és hagyjuk a formában kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése