2015. augusztus 30., vasárnap

Krémjoghurtos-áfonyás muffin

Ismét egy igazán egyszerű recept. Összekeverem, formába töltöm, és már sülhet is. Az áfonyát kicserélhetjük mazsolára vagy aszalt, trópusi keverékre is. Ha sima joghurtot egy nappal előbb sűrű szövésű anyagon lecsepegtetünk, azzal pótolhatjuk a (nem olcsó) görög krémjoghurtot.

Elkészítési idő: 40 perc

18 dkg görög krémjoghurt
15 dkg liszt
15 dkg aszalt vörös áfonya
12 dkg cukor
6 dkg olvasztott kókuszzsír
2 kisebb tojás
1 evőkanál kukoricakeményítő

2 csapott teáskanálnyi sütőpor



1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, kenjünk ki olajjal vékonyan, 8-9 mélyedést egy muffin formában.
2. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, majd forgassuk bele az áfonyákat.
3. Egy másik keverőtálban egy villával pár pillanat alatt keverjük habosra a tojást. Adjuk hozzá a krémjoghurtot, a cukrot és az olvasztott, kihűtött kókuszzsírt.
4. Adjuk, hozzá a lisztes áfonyát, keverjük össze, és töltsük bele egy evőkanál segítségével a formákba. A formákat ne töltsük tele, mert szépen meg fog nőni. Süssük a tésztát 25-30 percet, és hagyjuk a formában kihűlni. 

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: