2015. augusztus 12., szerda

Illatos, barackos, túrós lepény

Könnyed nyári sütemény, nagyon kevés liszttel. Izgalmas, jól variálható a gyümölcsökkel, érdemes több féle túróval kipróbálni.


Elkészítési idő: 40-45 perc, ebből munka 10 perc


4-5 db őszibarack vagy nektarin
25 dkg túró
3 kisebb tojás
4 evőkanál méz
3 evőkanál liszt
2 evőkanál búzadara
1-2 evőkanál Maxgastro levendulás barnacukor
1 teáskanál sütőpor

csipet só, kevés zsír vagy olaj a sütőedényt kikenni


1. Keverjük össze a lisztet a sóval és a sütőporral. A tojásokat a mézzel habosítsuk, majd adjuk hozzá a darát és a lisztet. Dolgozzuk össze, és terítsük el egy zsírral, vékonyan kikent 20x30 cm-s sütőedénybe.

2. A barackokat vágjuk negyedekre, magját emeljük ki. Nyomogassuk a túrós tésztába. Hintsük meg a levendulás cukorral, és előmelegített sütőben, 170 fokon, 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. Hagyjuk az edényben langyosra hűlni, utána szeljük fel, 6-8 szeletre.


Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez az alapanyagot a Tulipán - Helyi Termék és Magyar Áruk Boltja  biztosította, köszönjük!
A recept, a fotók és a videó a Monitor Magazin segítségével jött létre.


Nincsenek megjegyzések: