Szeretem a krémest. Roppanó leveles lap, főzött sárgakrém. Egyszerű és ízletes
édesség. Dúsíthatjuk gyümölcsökkel, (például eperrel,
vagy gyümölcs
keverékkel). Ez a nyári, gyors változata, itt a tésztával együtt sütjük meg
a krémet. Most nektarinnal, de lehetne szeder, vagy éppen zamatos nyári körte
is.
Elkészítési idő: 45-50 perc, ebből munka 10-15 perc
1 db 27,5 dkg (40x24 cm-s) leveles tésztalap (konyhakész)
12 dkg liszt
8 dkg cukor
3 tojás
2 dl habtejszín
1,5 dl tej
½ citrom (kezeletlen) reszelt héja
csipet só
3 db nektarin
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kb. 35x20 cm-s sütőedénybe,
sütőpapírra, tegyük bele a tésztát, körben hagyjunk peremet.
2. Keverjük habosra a cukrot, a sót a tojással. Reszeljük bele a citrom
héját, adjuk hozzá a lisztet, és dolgozzuk össze.
3. Keverés közben, több részletben adjuk hozzá a tejet és a tejszínt.
Vágjuk fel a barackokat, vegyük ki a magját, és daraboljuk nyolc-nyolc cikkre.
4. Töltsük bele a tésztába a krémet, helyezzük bele a barackokat, és
tegyük a forró sütőbe. 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. Hagyjuk az
edényben langyosra hűlni, majd a papírral együtt vegyük ki, és rácson hagyjuk
teljesen kihűlni.
Jó
sütögetést!
Max (Tanulj
meg velem sütni!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése