2015. augusztus 2., vasárnap

Barackos, egyben sült krémes

Szeretem a krémest. Roppanó leveles lap, főzött sárgakrém. Egyszerű és ízletes édesség. Dúsíthatjuk gyümölcsökkel, (például eperrel, vagy gyümölcs keverékkel). Ez a nyári, gyors változata, itt a tésztával együtt sütjük meg a krémet. Most nektarinnal, de lehetne szeder, vagy éppen zamatos nyári körte is.


Elkészítési idő: 45-50 perc, ebből munka 10-15 perc


1 db 27,5 dkg (40x24 cm-s) leveles tésztalap (konyhakész)
12 dkg liszt
8 dkg cukor
3 tojás
2 dl habtejszín
1,5 dl tej
½ citrom (kezeletlen) reszelt héja
csipet só

3 db nektarin


1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kb. 35x20 cm-s sütőedénybe, sütőpapírra, tegyük bele a tésztát, körben hagyjunk peremet.
2. Keverjük habosra a cukrot, a sót a tojással. Reszeljük bele a citrom héját, adjuk hozzá a lisztet, és dolgozzuk össze.
3. Keverés közben, több részletben adjuk hozzá a tejet és a tejszínt. Vágjuk fel a barackokat, vegyük ki a magját, és daraboljuk nyolc-nyolc cikkre.
4. Töltsük bele a tésztába a krémet, helyezzük bele a barackokat, és tegyük a forró sütőbe. 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. Hagyjuk az edényben langyosra hűlni, majd a papírral együtt vegyük ki, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Jó sütögetést!
Max (Tanulj meg velem sütni!)

Nincsenek megjegyzések: