2015. március 23., hétfő

Epres krémes, másképpen

Az első napsütéses napok tiszteletére megjelentek az első csodás, piros eperszemek. Igaz még egy kicsit ízetlenek, de ellenállhatatlan vágyat érzünk, hogy beleharapjunk. Készítettünk belőle egy igazán könnyű desszertet. A ropogós tésztalapok, a vékony karamellizált cukorral a tetején, közé töltve, az epres tejszínhab.

Elkészítési idő: 35-40 perc



8-10 friss tésztalap (lasagne)
3-4 evőkanál barnacukor
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál porcukor
35-40 dkg eper
0,5 liter tejszínhab
a tálaláshoz porcukor




1. A tészta lapokat vágjuk ketté, kenjük meg olvasztott vajjal, hintsük meg a barnacukorral, és előmelegített sütőben, 7-10 perc alatt süssük szép ropogósra, 180 fokon. Tegyük félre kihűlni.
2. Tegyünk félre 8 szem epret, a többit a porcukorral törjük össze. Verjük fel a tejszínhabot, amikor kezd keményedni, adjuk hozzá az eper pürét.
3. Kenjünk egy lapra az epres krémből, vágjuk fel a félretett epreket, abból a krém tetejére, és zárjuk le egy másik lappal. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések: