Újabb DNK kenyér, (Dagasztás Nélkül Készült).
Nem kellenek különleges eszközök, egy tál és egy keverőlapát.
A mostanában divatos, hasáb formában, igazi szendvicskenyér. Szaftos,
puha a tésztája, tele magas rosttartalmú liszttel, magokkal. Nagyon finom, pár
naposan pirítva is, vagy akár falatka szendvicsek talpaként. Az első szeletet,
frissen, langyosan, vajjal megkenve kóstoltuk.
Elkészítési idő: 90-95 perc
20 dkg teljes kiőrlésű Biomag
rozsliszt
7,5 dkg fehér Biomag
őszi búzaliszt vagy sima liszt
7,5 dkg magkeverék (szezám, len, tökmag)
5 dkg finom szemű zabpehely
2-2,5 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított)
3,5.4 dl langyos víz
1 evőkanálnyi étolaj
2 csapott teáskanálnyi só
2 csapott teáskanálnyi só
1 teáskanálnyi cukor (vagy egy evőkanálnyi méz)
pár csepp olaj a formát kikenni
1. Keverjük el egy deci vízben az élesztőt, a cukrot és egy evőkanálnyi
lisztet. A magokból egy kanálnyit tegyünk félre, a tetejére.
2. Keverjük össze a liszteket a sóval, a zabpehellyel és a magokkal.
Dolgozzuk össze a felfuttatott élesztővel. Lágy tésztát kapunk, hasonlót a
galuskáéhoz.
3. Kenjünk ki egy 10x30 cm-s hasábformát vékonyan olajjal. Öntsük bele
a tésztát, simítsuk el és szórjuk meg a félretett maggal. Letakarva kelesszük
20-30 percet, közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
4. Tegyük az előmelegített sütőbe, süssük 45-50 percet.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Inspiráció: Chef
Viki, köszönjük!
A recepthez a lisztet a Biomag
Malom segített kiválasztani, köszönjük!
4 megjegyzés:
De szép lett :-) Ugye milyen kis csocsi kenyérke?
Igen, köszönöm, annyira megtetszett, hogy a hamarosan induló főzőtanfolyamon, az elsők között szerepel! Több verzióban készült már, ma reggel is ilyet ettünk.
Szia Max,
Csak gratulalni akartam a recepthez, tobb mint egy hete csinaltam meg, hutoben tartva meg mindig jo, annyit valtoztattam,hogy teljes kiorlesu buzalisztbol csinaltam rozs helyett.Ez a kenyerke most kivaltja az eddig uzletben vasaroltat..nagyon koszonom a szuper receptet!! Udv: Erika
Köszönöm, örülök, hogy jól sikerült. Jól variálható tészta, változatosan elkészíthető.
Megjegyzés küldése