2015. április 1., szerda

Gyümölcsös, sült tejes pite

Gyors, egyszerű desszert, ideális akkor, ha váratlan vendégek érkeznek, vagy eljön az „úgy ennék valamit” pillanat. Szeretem az ilyen, kimérem, összekeverem és megsütöm ételeket. Nincs túlbonyolítva, gyorsan elkészíthető, és jól el lehet benne rejteni a maradékokat.
Fontos, tejszínnel készítsük, ne növényi habalappal, mert az szétesik sütés közben. Maradék gyümölcsökből, befőttből vagy mirelit gyümölcskeverékből is készülhet.

Elkészítési idő: 45-50 perc

4 db, 10 cm-s vagy egy 26 cm-s piteformához



35-40 dkg gyümölcskeverék (lehet mirelit vagy konzerv is)
3 tojás
15-20 dkg porcukor
15 dkg liszt
3 dl tej
2 dl tejszín
kevés vaj a formák kikenéséhez



1. A tojásokat krémesre keverjük a porcukorral és a liszttel. Keverés közben adjuk hozzá a tejet és a tejszínt is. Dolgozzuk össze, csomómentesre.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk ki a formát, osszuk el az aljában a gyümölcsöket. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, nem kell kiolvasztani, a befőttet viszont csepegtessük le.
3. Öntsük fel a tojásos keverékkel a formát. Tegyük a meleg sütőbe, és 30 perc alatt süssük készre. Hagyjuk a formában langyosra hűlni. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: