Gyors, egyszerű desszert, ideális akkor, ha váratlan vendégek érkeznek,
vagy eljön az „úgy ennék valamit” pillanat. Szeretem az ilyen, kimérem,
összekeverem és megsütöm ételeket. Nincs túlbonyolítva, gyorsan elkészíthető,
és jól el lehet benne rejteni a maradékokat.
Fontos, tejszínnel készítsük, ne növényi habalappal, mert az szétesik
sütés közben. Maradék gyümölcsökből, befőttből vagy mirelit gyümölcskeverékből
is készülhet.
Elkészítési idő: 45-50 perc
4 db, 10 cm-s vagy egy 26 cm-s piteformához
35-40 dkg gyümölcskeverék (lehet mirelit vagy konzerv is)
3 tojás
15-20 dkg porcukor
15 dkg liszt
3 dl tej
2 dl tejszín
kevés vaj a formák kikenéséhez
1. A tojásokat krémesre keverjük a porcukorral és a liszttel. Keverés
közben adjuk hozzá a tejet és a tejszínt is. Dolgozzuk össze, csomómentesre.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk ki a formát, osszuk el az
aljában a gyümölcsöket. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, nem kell
kiolvasztani, a befőttet viszont csepegtessük le.
3. Öntsük fel a tojásos keverékkel a formát. Tegyük a meleg sütőbe, és
30 perc alatt süssük készre. Hagyjuk a formában langyosra hűlni. Tálaláskor
megszórhatjuk porcukorral.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése