2015. április 25., szombat

Csokoládés malacfül

Ezt, receptet egy német cukrásztól kaptam, náluk a kávé és kakaó mellé adják. Népszerű vendégvárós sütemény, egyszerű, viszonylag gyorsan elkészíthető (előnyújtott tésztából). Zárható kekszes dobozban egy hétig eltárolhatjuk.
Ez most az egyszerűbb kivitel, mert akkor lenne az igazi, ha a leveles tésztát is mi készítenénk el. Előnyújtott lapot használtam hozzá, de természetesen készíthetjük mirelit tésztából is. Azt egy nappal előbb vegyük ki, tegyük hűtőbe, majd gyengén lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra. A mogyorót kicserélhetjük dióra, mandulára vagy diópótló magkeverékre.


Elkészítési idő: 30-35 perc + a pihentetés


2 csomag előhűtött, nyújtott leveles tészta
4-5 evőkanál cukor
4-5 evőkanál darált mogyoró
15-20 dkg étcsokoládé




1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A kinyújtott tésztát terítsük ki, és kenjük meg vékonyan vízzel.
2. Hintsük meg cukorral és a darált mogyoróval a tésztát. Tekerjük fel hosszában az egyik felét a tésztának, majd a másikat is.
3. Nyomjuk össze, és egy éles késsel vágjunk fél centis szeleteket. Helyezzük a tésztát sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Nyomjuk meg a füleket egy kicsit kézzel, hogy egy kicsit hegyes legyen (jobban mint én, mert az enyém kerekre sikeredett). Tegyük a forró sütőbe, és süssük 10-12 perc alatt szép ropogósra. hagyjuk kihűlni.
4. Gőz felett olvasszuk meg az apróra tört étcsokoládét. Mártsuk a csokoládéba a süteményt, úgy hogy a két karika (fül) legyen csokis. Hagyjuk a csokoládét megdermedni.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések: