2015. május 10., vasárnap

Csokis-tejszínes gyümölcs poharak

Egy desszert, ami nem tömény édes, inkább könnyed, szinte habos. A gyümölcs mirelit, és mire fogyasztjuk, a csoki krémet langyosra hűti, felolvad annyira, amennyire szükséges. Érdemes a csokoládékkal és a gyümölcsökkel is játszani.

Elkészítési idő: 15-20 perc




50 dkg (mirelit) nyári gyümölcskeverék
15-20 dkg fehér csokoládé
1,5-2 dl tejszín
15-20 dkg zabkeksz 


1. A mirelit gyümölcsöt vegyük elő, s öntsük ki egy tálba, 8-10 percre.
2. Melegítsük meg a tejszínt, törjük bele a csokoládét és olvasszuk fel.
3. Törjük nagyobb darabokra a zabkekszet. A tálak aljában osszuk el a gyümölcsöt, arra a kekszmorzsát. Kanalazzuk rá a tejszínes csokoládét és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések: