2012. december 30., vasárnap

Zabpelyhes-csokis muffin

Elérkezett az év vége. Túl vagyunk a karácsonyi édesség hullámon, készülhetünk az óév búcsúztatóra. Ha házibuliba vagy batyus bálba megyünk, vigyünk könnyű édességet magunkkal. Például egy ilyen narancsos-csokis-zabpelyhes muffin-t. Könnyű recept, akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetjük. Ha az alapkeveréket összerakjuk egy csinos üvegbe, és mellé tesszük a receptet is, csodás ajándékot készíthetünk.




Elkészítési idő: 15 perc előkészület+ 30 perc sütés

15 dkg sima liszt
10 dkg rozsliszt
5 dkg zabpehely
2 mokkáskanál sütőpor
1 tojás
 13 dkg  cukor
1 teáskanálnyi vanília kivonat vagy egy csomag vaníliás cukor
1 dl olaj
2,5 dl kefir (vagy joghurt)
5 dkg jó minőségű (min. 60%-os) étcsokoládé
2 teáskanálnyi kandírozott narancshéj vagy aszalt gyümölcs
 egy csipet só



Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra, a sütő formát béleljük ki muffin papírral. A csokoládét vágjuk durvára.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. A tojást keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a sót, az olajat és a kefirt. Keverjük össze jól, majd adjuk hozzá a lisztet, a zabpelyhet és a csokoládét. A végén adjuk hozzá a kandírozott narancshéjat (vagy az aszalt gyümölcsöt), és óvatosan keverjük bele, ügyelve arra, hogy ne törjük össze. Adagoljuk a formában, és 20-25 perc alatt süssük meg. Ha kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk 5-6 percet a formában, majd utána tegyük rácsra, és azon hűtsük ki.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ

Max (Tanulj meg velem sütni!)


Nincsenek megjegyzések: