Elkészítési idő: 15 perc előkészület+ 30 perc sütés
15 dkg sima liszt
10 dkg rozsliszt
5 dkg zabpehely
2 mokkáskanál sütőpor
1 tojás
13 dkg cukor
1 teáskanálnyi vanília kivonat vagy egy csomag vaníliás
cukor
1 dl olaj
2,5 dl kefir (vagy joghurt)
5 dkg jó minőségű (min. 60%-os) étcsokoládé
2 teáskanálnyi kandírozott narancshéj vagy aszalt gyümölcs
egy csipet só
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra, a sütő formát béleljük ki
muffin papírral. A csokoládét vágjuk durvára.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. A
tojást keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a sót, az olajat és a kefirt.
Keverjük össze jól, majd adjuk hozzá a lisztet, a zabpelyhet és a csokoládét. A
végén adjuk hozzá a kandírozott narancshéjat (vagy az aszalt gyümölcsöt), és
óvatosan keverjük bele, ügyelve arra, hogy ne törjük össze. Adagoljuk a
formában, és 20-25 perc alatt süssük meg. Ha kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk
5-6 percet a formában, majd utána tegyük rácsra, és azon hűtsük ki.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ
Max (Tanulj meg velem sütni!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése