Tavaszi csokis keksz (tojásmentes)
Tojásmentes recept, növényi tejjel és növényi zsiradékkel készítve,
vegán csokoládéval kiegészítve igazi vegán kekszet kapunk. Ropogós keksz, kávé,
tea mellé vagy a táskába, életmentés céljából.
Elkészítési idő: 30-35 perc + a pihentetés
15 dkg puha vaj/margarin
19 dkg sima liszt
7,5 dkg barna cukor
7,5 dkg cukor
7,5 dkg étcsokoládé, apróra vágva
75 ml tej
2-3 mokkáskanálnyi vanília kivonat vagy vaníliás cukor
1 mokkáskanálnyi só
1. Keverjük össze a lisztet, a sót. Habosítsuk ki a vajat a cukorral és
a vanília kivonattal 3-4 perc alatt. Adjuk hozzá a lisztet, majd ha teljesen
összekevertük, a csoki darabokat is.
2. Osszuk a tésztát két részre, egy sütőpapírral formázzunk belőle
hengert, ~15-20 centi hosszúságút. Tegyük a hűtőbe legalább 5 órára, vagy egy
egész éjszakára. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A tésztát csomagoljuk ki, és
egy éles, recés élű késsel vágjuk fel fél centis szeletekre. Helyezzük
sütőpapírral bélelt sütőlemezre, hagyjunk közte helyet, és 10-12 perc alatt
süssük meg. Hagyjuk a papíron kihűlni, utána szedjük le.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése