2020. április 29., szerda

Tavaszi csokis keksz (tojásmentes)


Tavaszi csokis keksz (tojásmentes)

Tojásmentes recept, növényi tejjel és növényi zsiradékkel készítve, vegán csokoládéval kiegészítve igazi vegán kekszet kapunk. Ropogós keksz, kávé, tea mellé vagy a táskába, életmentés céljából.




Elkészítési idő: 30-35 perc + a pihentetés

15 dkg puha vaj/margarin
19 dkg sima liszt
7,5 dkg barna cukor
7,5 dkg cukor
7,5 dkg étcsokoládé, apróra vágva
75 ml tej
2-3 mokkáskanálnyi vanília kivonat vagy vaníliás cukor
1 mokkáskanálnyi só



1. Keverjük össze a lisztet, a sót. Habosítsuk ki a vajat a cukorral és a vanília kivonattal 3-4 perc alatt. Adjuk hozzá a lisztet, majd ha teljesen összekevertük, a csoki darabokat is.
2. Osszuk a tésztát két részre, egy sütőpapírral formázzunk belőle hengert, ~15-20 centi hosszúságút. Tegyük a hűtőbe legalább 5 órára, vagy egy egész éjszakára. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A tésztát csomagoljuk ki, és egy éles, recés élű késsel vágjuk fel fél centis szeletekre. Helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, hagyjunk közte helyet, és 10-12 perc alatt süssük meg. Hagyjuk a papíron kihűlni, utána szedjük le.

Jó étvágyat hozzá!
Max

Nincsenek megjegyzések: