2019. május 12., vasárnap

Narancsos keksz bomba


Keksz vagy kis puffancs, a narancs illatával és ízével. Kávé mellé, beszélgetéshez, vendégségbe, vagy csak úgy, minden indok nélkül, egy kis kényeztetés. Előnye, hogy hamar elkészül, az viszont titok fedi, meddig tartható el. Nem is értem, miért…



Elkészítési idő: 25-30 perc

35 dkg sima liszt
25 dkg puha vaj
8-10 dkg porcukor
1 kezeletlen narancs héja és leve
1 csipet só
porcukor a szóráshoz



1.Melegítsük elő a sütőt 175 fokra (légkeverés 150 fok). Keverjük ki a puha vajat, adjuk hozzá a porcukrot és a reszelt narancshéjat. Dolgozzuk össze, adjunk hozzá egy csipet sót, egy evőkanál narancslevet, a lisztet és keverjük simára.
2. Beléleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral, arra kanállal formázzunk kis golyókat. Hagyjunk köztük távolságot, mert egy kicsit megnőnek, és kilapulnak. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 15-18 percet. Hagyjuk langyosra hűlni a lemezen, és utána rácsra téve pihentessük. még langyosan szórjuk meg porcukorral.

Tipp&trükk: Készíthetjük szárított narancshéjjal is, de abból kicsit többet tegyünk, és hagyjuk pár percet, hogy életre keljen.. A kekszeket 3-4 hétig tárolhatjuk egy fedeles fémdobozban (állítólag). Az előkészítetett tésztát le is fagyaszthatjuk 2-3 hétre, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 5-10 percet, és már süthetjük is.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


2 megjegyzés:

Unknown írta...

Mással is lehet késziteni,vagy csak naranccsal?

Max Gastro írta...

Természetesen mással is készíthető, de biztosan igazítani kell a receptet.