Édesek között egy sós is. Part étel, vagy ebéd, salátával?
Bármelyik lehet. Ez nem a megszokott sajtos makaróni, ez egy kicsit
felturbózott változata. Fontos része a jó minőségű Debreceni kolbász.
Elkészítési idő: 30-35 perc,
40-50 dkg Debreceni kolbász (3 darab)
25 dkg makaróni tészta
20-25 dkg tejföl
3-4 db tojás
15-20 dkg reszelt félkemény sajt (Gouda, Ementáli)
olaj a forma kikenéséhez, só, bors, petrezselyem zöldje
1. Főzzük ki a makarónit, forró, sós vízben, a csomagoláson található
leírás alapján. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (nem kell légkeverés, az
kiszárítja). Kevés olajon süssük meg a kolbászokat 5-6 perc alatt.
2. Keverjük habosra a tojásokat, adjuk hozzá a tejfölt, apróra vágott
petrezselyem zöldjét, és a sajtot. Kenjünk ki olajjal egy hasábformát. Keverjük
össze a tésztát a tojásos alappal.
3. Tegyünk a formába félig, a tojásos tésztából, abba tegyük bele a kolbászokat,
és kanalazzuk rá a maradék tésztát. Tegyük a forró sütőbe, és 20-25 percig
süssük. Langyosan tálaljuk, vágjuk hasábokra.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése