2019. április 20., szombat

Gyümölcsös sajttorta pohárban

Sokszor mondtam már, de szerintem nem elégszer, hogy egy ebéd vagy egy ünnepi étkezés befejezése ne az édesség legyen, hanem a desszert. Itt játszhatunk a cukorral, lecsökkenthetjük, vagy kicserélhetjük, de akár el is hagyhatjuk. Jó alap erre ez a recept, itt bátran kísérletezhetünk, úgy hogy nem borul a tészta, és nem okozunk csalódást sem.




Elkészítési idő: 15-20 perc, + a pihentetés, 8 db, 2 dl-s pohárhoz

25 dkg krémsajt
25 dkg Mascarpone
2,5 dl habtejszín
12-15 dkg zabkeksz
6 dkg porcukor
4 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanálnyi vanília kivonat

Gyümölcs réteg:

20 dkg erdei gyümölcs keverék
2-3 teáskanál eper/meggy/áfonya lekvár



1.Törjük össze a kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal. Adagoljuk a poharak aljába a keksz morzsát, és tegyük félre. A gyümölcsöket keverjük össze a lekvárral. A tejszínt verjük kemény habbá.
2. Keverjük habosra a krémsajtot, a Mascarponét, a porcukorral és a vanília kivonattal. Több részletben adjuk hozzá a felvert tejszínt. Tegyünk a pohárba a morzsára egy réteg habot, arra egy réteg gyümölcsöt, habot majd a tetejére gyümölcsöt. Tálalásig tegyük hideg helyre, legalább 1-2 órára.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: