Elkészítési idő: 15-20 perc, + a pihentetés, 8 db, 2 dl-s pohárhoz
25 dkg krémsajt
25 dkg Mascarpone
2,5 dl habtejszín
12-15 dkg zabkeksz
6 dkg porcukor
4 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanálnyi vanília kivonat
Gyümölcs réteg:
20 dkg erdei gyümölcs keverék
1.Törjük össze a kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal.
Adagoljuk a poharak aljába a keksz morzsát, és tegyük félre. A gyümölcsöket
keverjük össze a lekvárral. A tejszínt verjük kemény habbá.
2. Keverjük habosra a krémsajtot, a Mascarponét, a porcukorral és a
vanília kivonattal. Több részletben adjuk hozzá a felvert tejszínt. Tegyünk a
pohárba a morzsára egy réteg habot, arra egy réteg gyümölcsöt, habot majd a
tetejére gyümölcsöt. Tálalásig tegyük hideg helyre, legalább 1-2 órára.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése