2019. április 12., péntek

Csokis kalácspuding


Előjáték húsvétra, 2 fejezet. Ha esetleg sok kalács marad, vagy éppen e miatt a recept miatt vásárolunk egy (két) rúd kalácsot. Tökéletes maradékhasznosítás, amit természetesen készíthetünk sima kalácsból, briósból is.



Elkészítési idő: 60-65 perc + a pihentetés

25-30 dkg csokis fonott kalács
2 dl tejszín
1,5 dl tej
2 evőkanál cukor
3 db tojássárgája
1 teáskanálnyi vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
porcukor a tálaláshoz, vaj vagy olaj a forma kikenéséhez



1. Szeljük fel a kalácsot kockákra. Kenjünk ki egy 25 cm-s formát vajjal vagy olajjal, halmozzuk bele a kalácsot. Keverjük a tojás sárgáját fehérre a cukorral és a vaníliával, majd adjuk hozzá a tejszínt és a tejet.
2. Öntsük rá a tojásos alapot a kalácsra, majd tegyük hideg helyre legalább 2-3 órára. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra (nem kell légkeverés, az kiszárítja). Egy nagyobb edénybe tegyük bele a tálat, és öntsük fel mellette legalább egy-két ujjnyi forró vízzel. Tegyük be, a meleg sütőbe és 40-50 perc alatt süssük meg. Tálalás előtt porcukorral hintsük meg.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: