2016. november 9., szerda

Mini hot dog, uborkás mustárral



Egy felkérésre kis, kézből fogyasztható falatkákat kellett készíteni. Az volt a kérés, hogy egy kicsit próbáljunk meg kitörni a megszokott sablonokból, de nem legyen elvadult, érthető ételek készüljenek. Része volt a sornak a mini zöldséges falatkák mellett ez a mini hot-dog is. A tésztába burkolt virsli mellé egy pikáns, uborkás mártást gondoltunk.

Elkészítési idő: 35-40 perc





1 adag pizza tészta Tüskeszentpéteri lisztből, vagy élesztő nélküli pizza tészta, vagy konyhakész pizza tészta
40 dkg mini virsli
2-3 evőkanál magos édes mustár
2-3 evőkanál mustár
3-4 csemege uborka
1-2 mokkáskanálnyi narancslé
1 tojás a kenéshez





1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeverés 180 fok, de vigyázzunk, ne szárítsa ki a tésztát!). A tésztát kiterítjük és vágunk belőle 16-20 négyzetet.
2. Tegyünk bele egy-egy virslit, tekerjük fel, és kicsit sodorjuk meg a nyújtólapon. Tegyük sütőpapírral bélelt lemezre, úgy hogy az összeillesztése alul legyen.
3. A tojást kevés vízzel keverjük össze és kenjük le a tésztát. Tegyük a forró sütőbe, és 12-15 perc alatt süssük szép pirosra. Rácson hagyjuk langyosra hűlni.
4. Az uborkát vágjuk kis kockákra, vagy reszeljük le, és keverjük össze a mustárokkal, a narancslével és azzal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália biztosította, köszönjük!
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: