Az egyik késő nyári borkóstolóhoz készült ez az étel. Egyszerű, a
roppanósra párolódott zöldségek jól illenek egy aromás, száraz fehérborhoz. A
tölteléket a szezon zöldségeihez igazíthatjuk, és egy könnyű joghurtos-mentás
mártogatóssal kiegészítve, igazi beszélgetős, parti étel lehet.
Elkészítési idő: 35-40 perc
1 csomag réteslap (8 lap/20 dkg)
1 kisebb saláta cukkini
1 kápia paprika
2 szál újhagyma
1 tojás a kenéshez, só
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (légkeveréses 180 fok). A
zöldségeket vágjuk vékony csíkokra vagy durvább reszelőn reszeljük le, és
finoman sózzuk meg. Tegyük szűrőbe, így a felesleges lé lecsepeg.
2. Terítsünk ki 2 réteslapot, kenjük meg olvasztott vajjal. Vágjuk fel
6-8 négyzetre, és halmozzunk a zöldségből a négyzetekre. Hajtsuk be két oldalt,
majd tekerjük fel. Töltsük meg a maradék tésztát is. Helyezzük sütőpapírral
bélelt lemezre.
3. Kenjük le a felvert tojással, tegyük a forró sütőbe és 12-15 perc
alatt süssük arany barnára. Tálaláskor adjunk hozzá zöldsalátát.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése