2016. szeptember 25., vasárnap

Barackos-meggyes tésztafelfújt

Rapid desszert, akár maradék felhasználáshoz is tökéletes. Kevés fahéjjal, vagy mézes fűszerkeverékkel még izgalmasabbá tehetjük.

Elkészítési idő: 40-45 perc

4 dl tej
2 dl tejszín
25 dkg cérnametélt
25 dkg barackbefőtt
20-25 dkg magozott meggy
3-4 tojás
4-5 evőkanál porcukor
2-3 evőkanál vaníliás pudingpor

csipet só, pár csepp olaj


1. A tejet és a tejszínt felmelegítjük, sózzuk és a tésztát pár perc alatt megfőzzük benne. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés 160 fok).
2. A tojást habosra keverjük a cukorral és a pudingporral. A barackot nagyobb kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tojásos cukros alaphoz a meggyel.
3. A kifőtt tésztát több részletben, elkeverjük a tojásos gyümölccsel. Olajjal vékonyan kikenünk egy 20x30 cm-s sütőtálat vagy négy kisebb piteformát, és belekanalazzuk a tésztát. Az előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, és úgy tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: