Rapid desszert, akár maradék felhasználáshoz is tökéletes. Kevés
fahéjjal, vagy mézes fűszerkeverékkel még izgalmasabbá tehetjük.
Elkészítési idő: 40-45 perc
4 dl tej
2 dl tejszín
25 dkg cérnametélt
25 dkg barackbefőtt
20-25 dkg magozott meggy
3-4 tojás
4-5 evőkanál porcukor
2-3 evőkanál vaníliás pudingpor
csipet só, pár csepp olaj
1. A tejet és a tejszínt felmelegítjük, sózzuk és a tésztát pár perc
alatt megfőzzük benne. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés 160 fok).
2. A tojást habosra keverjük a cukorral és a pudingporral. A barackot
nagyobb kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tojásos cukros alaphoz a meggyel.
3. A kifőtt tésztát több részletben, elkeverjük a tojásos gyümölccsel.
Olajjal vékonyan kikenünk egy 20x30 cm-s sütőtálat vagy négy kisebb piteformát,
és belekanalazzuk a tésztát. Az előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt
megsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, és úgy tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése