2016. augusztus 30., kedd

Sajtos-szódás pogácsa



Igazi borkorcsolya, kedvelt résztvevője volt a nyári borkóstolóknak. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, nincs kelesztési idő. Fontos eleme a jó liszt, és a minőségi sajt. Kellemetlen lehet, ha elfolyik a sajt, ezért keressünk jó minőségű, félkemény sajtot.

Elkészítési idő: 30-35 perc



26 dkg Tüskeszentpéteri finomliszt
1,6 dl tej + egy kevés a kenéshez
10 dkg félkemény, füstölt sajt + 2-3 dkg a szóráshoz
5 dkg fagyos, hideg vaj vagy zsír
4 teáskanál sütőpor
1-2 mokkáskanál só (függ attól mennyire sós a sajt)





1. Keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, reszeljük bele a fagyos vajat és a 10 dkg sajtot.
2. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, szaggassunk belőle 5-6 cm-s pogácsákat. ( ~24-25 db)
3. Tegyük sütőpapírral bélelt lemezre, kenjük le tejjel, és szórjuk meg a maradék sajttal. Előmelegített sütőben, 175 fokon, 15-18 perc alatt süssük szép pirosra.


Jó étvágyat hozzá!
Max
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália biztosította, köszönjük!
A borkorcsolyákat, a hozzáillő hűs borokat és  az év strandétele 2016 TOP6-ban szereplő Gyenesi Ficánkát megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson.
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: