Ellenszer az „úgy ennék valamit” pillanatokra. Tökéletes munkahelyi
bulikra, vagy éppen egy lazább vasárnapi ebéd után. Titka a jó minőségű liszt,
az állati tejszín és a csokoládé. Felejtsük el a bevonó csokikat, a növényi
habokat, ide adjuk meg a minőséget. Az ilyen receptek után jönnek a különböző megalkuvást
kereső kérdések. Itt nem tudunk kompromisszumot kötni, mert a sütemény
összedől, nem tartja meg magát. De ha áldozunk a minőségre, meg fogja hálálni,
csodás süteményt kapunk.
Elkészítési idő: 40-45 perc , ebből munka 5-7 perc.
25 dkg Tüskeszentpéteri
simaliszt (BL55), vagy teljekiőrlésű búzaliszt
2-2,5 dl tejszín (min. 30%-s)
15 dkg étcsokoládé, durvára vágva (min 65%-s)
10 dkg aszalt vörös áfonya
8-10 dkg (barna) cukor
2 tojás
1 teáskanálnyi sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, kenjünk ki egy 20x20 cm-s
sütőformát vajjal. Keverjük össze a sütőport a liszttel, a sóval, az étcsokoládé
darabokkal és az áfonyával.
2. Keverjük habosra a tojást, a cukorral, a vaníliás cukorral. Keverjük
bele a lisztet, dolgozzuk össze, és simítsuk bele a sütőedénybe. Tegyük a forró
sütőbe és 25-30 perc alatt süssük meg.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália
biztosította, köszönjük!
A Max lekvárokat (pl. Eper
Valit és Eper Balázst), megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson.
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése