2016. november 22., kedd

Gyors áfonyás-csokis sütemény



Ellenszer az „úgy ennék valamit” pillanatokra. Tökéletes munkahelyi bulikra, vagy éppen egy lazább vasárnapi ebéd után. Titka a jó minőségű liszt, az állati tejszín és a csokoládé. Felejtsük el a bevonó csokikat, a növényi habokat, ide adjuk meg a minőséget. Az ilyen receptek után jönnek a különböző megalkuvást kereső kérdések. Itt nem tudunk kompromisszumot kötni, mert a sütemény összedől, nem tartja meg magát. De ha áldozunk a minőségre, meg fogja hálálni, csodás süteményt kapunk.

Elkészítési idő: 40-45 perc , ebből munka 5-7 perc. 




25 dkg Tüskeszentpéteri simaliszt (BL55), vagy teljekiőrlésű búzaliszt
2-2,5 dl tejszín (min. 30%-s)
15 dkg étcsokoládé, durvára vágva (min 65%-s)
10 dkg aszalt vörös áfonya
8-10 dkg (barna) cukor
2 tojás
1 teáskanálnyi sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só





1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, kenjünk ki egy 20x20 cm-s sütőformát vajjal. Keverjük össze a sütőport a liszttel, a sóval, az étcsokoládé darabokkal és az áfonyával.
2. Keverjük habosra a tojást, a cukorral, a vaníliás cukorral. Keverjük bele a lisztet, dolgozzuk össze, és simítsuk bele a sütőedénybe. Tegyük a forró sütőbe és 25-30 perc alatt süssük meg.





Jó étvágyat hozzá!
Max
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália biztosította, köszönjük!
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: