2016. december 22., csütörtök

Karácsonyi kekszek

Egyszerű tészta, könnyen dekorálható, díszíthető, akár süti pecséttel is. Fontos része, hogy ha margarinnal (sic) készül, megkeményedik, és nem akar visszapuhulni. Ajánlom inkább vajjal, vagy zsírral. Dobozban, (állítólag) sokáig eltárolható.

Elkészítési idő: 30-35 perc + a pihentetés 


50 dkg Tüskeszentpéteri finomliszt (BL55)
25 dkg puha vaj vagy zsír
25 dkg (barna) cukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

ízesítés: süthető csokicsepp, aszalt gyümölcsök, fahéj, mézes fűszerkeverék, narancs és citromhéj, lekvár az összeragasztáshoz


1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral. Keverjük habosra a vajat a cukorral és a tojással.
2. A lisztet keverjük össze a sóval, adjuk a tojásos keverékhez, és dolgozzuk össze a választott ízesítővel. Pihentessük 10-15 percet, ez idő alatt a puha tészta formázható lesz. Sodorjunk belőle hengert, vágjuk karikákra.
3. Tegyük a karikákat a sütőlemezre, és mintázzuk meg tetszés szerint, majd a forró sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália biztosította, köszönjük!

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: