Egyszerű tészta, könnyen dekorálható, díszíthető, akár süti pecséttel
is. Fontos része, hogy ha margarinnal (sic) készül, megkeményedik, és nem akar
visszapuhulni. Ajánlom inkább vajjal, vagy zsírral. Dobozban, (állítólag)
sokáig eltárolható.
Elkészítési idő: 30-35 perc + a pihentetés
50 dkg Tüskeszentpéteri
finomliszt (BL55)
25 dkg puha vaj vagy zsír
25 dkg (barna) cukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
ízesítés: süthető csokicsepp, aszalt gyümölcsök, fahéj, mézes
fűszerkeverék, narancs és citromhéj, lekvár az összeragasztáshoz
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlemezt
sütőpapírral. Keverjük habosra a vajat a cukorral és a tojással.
2. A lisztet keverjük össze a sóval, adjuk a tojásos keverékhez, és
dolgozzuk össze a választott ízesítővel. Pihentessük 10-15 percet, ez idő alatt
a puha tészta formázható lesz. Sodorjunk belőle hengert, vágjuk karikákra.
3. Tegyük a karikákat a sütőlemezre, és mintázzuk meg tetszés szerint,
majd a forró sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália
biztosította, köszönjük!
A Max lekvárokat (pl. Eper
Valit és Eper Balázst), megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson.
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése