Egyszerű sütemény, ami az almalétől puha és szaftos lesz. Gyorsan
elkészíthető, akár ha váratlan vendégek érkeznek. Készíthetjük egy tartalmasabb
leves mellé vagy délutáni teázáshoz.
Elkészítési idő: 50-55 perc
20 dkg barnacukor
2,5 dl frissen préselt almalé
15 dkg fehér Biomag tönkölyliszt
15 dkg teljes kiőrlésű Biomag
rozsliszt
3 tojás
1,5 dkg vaníliás cukor
1 dkg sütőpor
1 csipet só
a tepsi kenéséhez kevés vaj és liszt
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Keverjük habosra a cukrokat a
tojásokkal, ha már fehéredik, adjuk hozzá az almalevet.
2. Keverjük össze a liszteket a sóval és a sütőporral. Dolgozzuk össze
a tojásos-cukros keverékkel.
3. Kenjünk ki egy 25x35 cm-s tepsit vajjal, és lisztezzük ki. Öntsük
bele a tésztát, simítsuk el és tegyük az előmelegített sütőbe, süssük 30
percet. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, és tálaláskor hintsük meg porcukorral.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a lisztet a Biomag
Malom segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése