2015. január 21., szerda

Rozsos-tönkölyös pite almával

Egyszerű sütemény, ami az almalétől puha és szaftos lesz. Gyorsan elkészíthető, akár ha váratlan vendégek érkeznek. Készíthetjük egy tartalmasabb leves mellé vagy délutáni teázáshoz.


Elkészítési idő: 50-55 perc


20 dkg barnacukor
2,5 dl frissen préselt almalé
15 dkg fehér Biomag tönkölyliszt
15 dkg teljes kiőrlésű Biomag rozsliszt
3 tojás
1,5 dkg vaníliás cukor
1 dkg sütőpor
1 csipet só
a tepsi kenéséhez kevés vaj és liszt




1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Keverjük habosra a cukrokat a tojásokkal, ha már fehéredik, adjuk hozzá az almalevet.
2. Keverjük össze a liszteket a sóval és a sütőporral. Dolgozzuk össze a tojásos-cukros keverékkel.
3. Kenjünk ki egy 25x35 cm-s tepsit vajjal, és lisztezzük ki. Öntsük bele a tésztát, simítsuk el és tegyük az előmelegített sütőbe, süssük 30 percet. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, és tálaláskor hintsük meg porcukorral.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a lisztet a Biomag Malom segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések: