Gyorsan elkészíthető keksz, adhatjuk forró csokoládéhoz, habos kakaóhoz
vagy könnyű krémek mellé, mártogatni.
Elkészítési idő: 40-45 perc
12 dkg puha vaj
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
2 közepes tojás
pár csepp vanília kivonat vagy egy tasak vaníliás cukor
Fotó: Szeiler Stúdió
1. Melegítsük elő a sütőt 165-170 fokra. A puha vajat kihabosítjuk a
porcukorral.
2. Adjuk hozzá a tojást, a vanília kivonatot, és keverjük fehéredésig.
3. Keverjük bele a lisztet, dolgozzuk jól össze és merjük habzsákba.
Nyomjunk kis csíkokat sütőpapírra, de hagyjunk közötte helyet, mert egy kicsit
elterülnek..
4. Süssük 8-10 perc alatt aranysárgára. A sütési idő nagyban függ
attól, milyen vastag kekszeket nyomtunk. Zárt edényen tároljuk, akkor nem fog
visszalágyulni, ropogós marad.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünk!
Max (Tanulj meg velem sütni!)
A recept a őszi Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Fotó: Szeiler Stúdió
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése