Régi recept újra írva. Ahogy
tanuljuk a készítését, úgy alakulnak ezek a receptek. Változnak az összetevők, az
alkatrészek összedolgozási sorrendje, pihentetési idők. Ezek az apró
változtatások sokat jelentenek, érdemes időnként kísérletezni.
Elkészítési idő: 75-80 perc
25 dkg puha vaj/margarin,
25 dkg Bryndza/juhtúró,
75 dkg liszt,
1 tojás,
10 dkg krémsajt
10-15 dkg reszelt trappista sajt,
25 dkg tejföl,
1,5 dkg friss élesztő
1 dl langyos tej,
1 teáskanálnyi cukor
a lekenéséhez felvert tojás
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A langyos tejben feloldjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a felvert tojást, a tejfölt, a reszelt sajtot, a juhtúrót és a lisztet. Kezdjük el összedolgozni, ha a liszt felvette a folyadékokat, akkor adjuk hozzá a vajat.
2. Rugalmas tésztát dagasztunk, gombócot formálunk
belőle, és letakarva, langyos helyen 15-20 percet pihentetjük.
3. Gyengén lisztezett nyújtólapon, 1,5-2 centi
vastagra nyújtjuk. Egy éles késsel becsíkozzuk a tetejét, és egy pogácsa
szaggatóval, kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, letakarva, 20-25
percet pihentetjük, közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
4. Kenjük le a felvert tojással, és a forró sütőben,
15-18 perc alatt süssük meg.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünk!
Max (Tanulj meg velem sütni!)
A recept, ennek a régi
receptnek felújított változata.
A recept a Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.
Fotó: Szeiler Stúdió
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése