2014. december 17., szerda

Juhtúrós pogácsa

Régi recept újra írva. Ahogy tanuljuk a készítését, úgy alakulnak ezek a receptek. Változnak az összetevők, az alkatrészek összedolgozási sorrendje, pihentetési idők. Ezek az apró változtatások sokat jelentenek, érdemes időnként kísérletezni.
Elkészítési idő: 75-80 perc

25 dkg puha vaj/margarin, 
25 dkg Bryndza/juhtúró, 
75 dkg liszt,
1 tojás, 
10 dkg krémsajt
10-15 dkg reszelt trappista sajt, 
25 dkg tejföl, 
1,5 dkg friss élesztő
1 dl langyos tej, 
1 teáskanálnyi cukor

a lekenéséhez felvert tojás



1. A langyos tejben feloldjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a felvert tojást, a tejfölt, a reszelt sajtot, a juhtúrót és a lisztet. Kezdjük el összedolgozni, ha a liszt felvette a folyadékokat, akkor adjuk hozzá a vajat.
2. Rugalmas tésztát dagasztunk, gombócot formálunk belőle, és letakarva, langyos helyen 15-20 percet pihentetjük.
3. Gyengén lisztezett nyújtólapon, 1,5-2 centi vastagra nyújtjuk. Egy éles késsel becsíkozzuk a tetejét, és egy pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, letakarva, 20-25 percet pihentetjük, közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
4. Kenjük le a felvert tojással, és a forró sütőben, 15-18 perc alatt süssük meg.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünk!

Max (Tanulj meg velem sütni!)

A recept, ennek a régi receptnek felújított változata.
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések: