2014. június 2., hétfő

Fahéjas, diós lepény málnával

Kicsit váltakozó az időjárás. Hol hűvös, hol pedig nyári, tikkasztó meleg. de sütni akkor is kell vagy lehet. De érdemes ilyenkor elővenni az egyszerű és könnyű recepteket. Szeretjük ezt a tésztát, jól variálható, cserélgethető a gyümölcs, változtatható a liszt összetétele. Ami nagyon fontos, könnyen, egyszerűen elkészíthető, még sosem okozott csalódást.


Elkészítési idő: 65-70 perc



17 dkg puha vaj
17 dkg barnacukor
15 dkg tönköly liszt
15-20 dkg málna (lehet mirelit is)
1,5 dl tej
10 dkg darált dió
2 tojás
2 teáskanálnyi sütőpor
2 teáskanálnyi vaníliás cukor

1 teáskanálnyi őrölt fahéj



1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojásokat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a vajat, a tejet és a fahéjat.
2. Keverjük össze a diót a liszttel és a sütőporral. Keverjük a tojásos-vajas alapba, és dolgozzuk jól össze.
3. Béleljünk ki egy 20x30 cm-s sütőedényt sütőpapírral, és abba terítsük el a tésztát. Rakjuk a tészta tetejére a málna szemeket (ha fagyasztott gyümölccsel készítjük, azt nem kell kiolvasztani), és tegyük a forró sütőbe, és süssük 45-50 percet. Pár percet hagyjuk a sütés után a tepsiben, majd a papír segítségével emeljük ki az edényből, és hagyjuk kihűlni.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünk J

Max (Tanulj meg velem sütni!)

2 megjegyzés:

Hajni írta...

Pont azon gondolkoztam, mi legyen a leszüretelt málna sorsa :)
20 dkg sorsa megpecsételődött :)

Max Gastro írta...

Szerintem több kell, mint 20 dkg, az első sütés után.