Kicsit váltakozó az időjárás. Hol hűvös, hol pedig nyári, tikkasztó
meleg. de sütni akkor is kell vagy lehet. De érdemes ilyenkor elővenni az
egyszerű és könnyű recepteket. Szeretjük ezt a tésztát, jól variálható,
cserélgethető a gyümölcs, változtatható a liszt összetétele. Ami nagyon fontos,
könnyen, egyszerűen elkészíthető, még sosem okozott csalódást.
Elkészítési idő: 65-70 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
17 dkg puha vaj
17 dkg barnacukor
15 dkg tönköly liszt
15-20 dkg málna (lehet mirelit is)
1,5 dl tej
10 dkg darált dió
2 tojás
2 teáskanálnyi sütőpor
2 teáskanálnyi vaníliás cukor
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojásokat keverjük habosra a
cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a vajat, a tejet és a fahéjat.
2. Keverjük össze a diót a liszttel és a sütőporral. Keverjük a
tojásos-vajas alapba, és dolgozzuk jól össze.
3. Béleljünk ki egy 20x30 cm-s sütőedényt sütőpapírral, és abba
terítsük el a tésztát. Rakjuk a tészta tetejére a málna szemeket (ha fagyasztott
gyümölccsel készítjük, azt nem kell kiolvasztani), és tegyük a forró sütőbe, és
süssük 45-50 percet. Pár percet hagyjuk a sütés után a tepsiben, majd a papír
segítségével emeljük ki az edényből, és hagyjuk kihűlni.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünk J
Max (Tanulj meg velem sütni!)
2 megjegyzés:
Pont azon gondolkoztam, mi legyen a leszüretelt málna sorsa :)
20 dkg sorsa megpecsételődött :)
Szerintem több kell, mint 20 dkg, az első sütés után.
Megjegyzés küldése