Jól variálható, igazából alap süteménynek számító recept. Kezdőknek
ajánlom, látványos sikert lehet elérni, különösebb fáradság nélkül. Kitapasztalhatjuk
az egyszerű omlós tésztával hogy kell bánni.
Elkészítési idő: 40-45 perc + pihentetés
Fotó: Szeiler Stúdió
12,5 dkg liszt
10 dkg fagyos vaj
2-3 evőkanál hideg víz
1 csipet só
4 dl sárgabarack lekvár
2 tojás
4 dl alma lé
1 evőkanál mála szörp
2 csomag piros tortazselé (12g-s)
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A vajat vágjuk kockákra, a sót keverjük össze a liszttel. Tegyük a
lisztet egy késes robotgép tartályába, adjuk hozzá a vajat, és pár pillanat
alatt aprítsuk morzsásra.
2. Adjunk hozzá 2 evőkanál vizet és pulzáló módban dolgozzuk össze. ha
nem állna össze, akkor adjunk még hozzá vizet.
3. Gyúrjuk a tésztát gyors mozdulattal össze, és csomagoljuk háztartási
fóliába. Tegyük a hűtőbe legalább 35-40 percre.
4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyük ki a hidegről a tésztát,
nyújtsuk ki 30 cm-s kör alakra, és tegyük bele egy 25 cm-s piteformába.
Igazgassuk el a szélét, és tegyük vissza a hűtőbe, míg elkészül a krém.
5. Keverjük a tojásokat habosra, majd több részletben adjuk hozzá a
sárgabarack lekvárt. Ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá pár kanál vizet.
6. Kenjük a krémet a tésztára, tegyük a forró sütőbe, és 30 perc alatt
süssük meg. Ha kész, vegyük ki és a formában hagyjuk langyosra hűlni.
7. A zseléport keverjük össze a málnaszörppel és az alma lével. Kis lángon melegítsük fel, míg gyöngyözni
kezd. Zárjuk el az energiát, és hagyjuk 1 percet pihenni, majd öntsük a kihűlt
pite tetejére. Hagyjuk megkötni a zselét, és egy éles késsel szeletekre
vághatjuk.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünk J
Max (Tanulj meg velem sütni!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése