2014. június 19., csütörtök

Barackos-málnás zselés pite

Jól variálható, igazából alap süteménynek számító recept. Kezdőknek ajánlom, látványos sikert lehet elérni, különösebb fáradság nélkül. Kitapasztalhatjuk az egyszerű omlós tésztával hogy kell bánni.


Elkészítési idő: 40-45 perc + pihentetés




12,5 dkg liszt
10 dkg fagyos vaj
2-3 evőkanál hideg víz
1 csipet só

4 dl sárgabarack lekvár
2 tojás
4 dl alma lé
1 evőkanál mála szörp

2 csomag piros tortazselé (12g-s)



1. A vajat vágjuk kockákra, a sót keverjük össze a liszttel. Tegyük a lisztet egy késes robotgép tartályába, adjuk hozzá a vajat, és pár pillanat alatt aprítsuk morzsásra.
2. Adjunk hozzá 2 evőkanál vizet és pulzáló módban dolgozzuk össze. ha nem állna össze, akkor adjunk még hozzá vizet.
3. Gyúrjuk a tésztát gyors mozdulattal össze, és csomagoljuk háztartási fóliába. Tegyük a hűtőbe legalább 35-40 percre.
4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyük ki a hidegről a tésztát, nyújtsuk ki 30 cm-s kör alakra, és tegyük bele egy 25 cm-s piteformába. Igazgassuk el a szélét, és tegyük vissza a hűtőbe, míg elkészül a krém.
5. Keverjük a tojásokat habosra, majd több részletben adjuk hozzá a sárgabarack lekvárt. Ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá pár kanál vizet.
6. Kenjük a krémet a tésztára, tegyük a forró sütőbe, és 30 perc alatt süssük meg. Ha kész, vegyük ki és a formában hagyjuk langyosra hűlni.
7. A zseléport keverjük össze a málnaszörppel és az alma lével.  Kis lángon melegítsük fel, míg gyöngyözni kezd. Zárjuk el az energiát, és hagyjuk 1 percet pihenni, majd öntsük a kihűlt pite tetejére. Hagyjuk megkötni a zselét, és egy éles késsel szeletekre vághatjuk.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünk J
Max (Tanulj meg velem sütni!)

Nincsenek megjegyzések: