2017. március 1., szerda

Áfonyás-édes pogácsa (Scones)



Reggelire, tízóraira egy édes pogácsa. Nem élesztős tészta, így könnyen és gyorsan elkészíthetjük. Az áfonya kicserélhető narancskockákra, mazsolára vagy más aszalt gyümölcsre.

Elkészítési idő: 40-45 perc





35 dkg Tüskeszentpéteri simaliszt (BL55)
1,2 dl tejszín
9 dkg cukor
8 dkg aszalt vörös áfonya (kicsit összevágva)
8 dkg puha vaj
4 dkg krémsajt
1 tojás
2 teáskanálnyi sütőpor
1 csipet só





1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral. Keverjük össze a sót, a sütőporral, az áfonyával és a liszttel.
2. A vajat a tojással, a cukorral, és a krémsajttal keverjük habosra, majd dolgozzuk bele a lisztet. Formázzunk hengert a tésztából, éles késsel vágjuk centis karikákra, és tegyük a sütőlapra. A forró sütőben 22-25 perc alatt süssük meg.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália biztosította, köszönjük!
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

1 megjegyzés:

Takács Veca írta...

Hasznosak voltak a tanácsok, bár én ebben nagyon szerencsétlen vagyok ,de nem fogom feladni. Most vettem egy tucat tojást és lisztet, mert nagycsaládi vacsora lesz, Nem Szeretem az ilyesmit, mert egész nap sürgök-forgok