A kicsit hosszúra nyúlt pihenés után gyújtsuk be közösen a sütőt.
Kezdjünk, vagyis inkább folytassuk egy igazán egyszerű túrós lepénnyel. Erre
szokták mondani, hogy „álomrecept”. Kikeverjük, és be a forró sütőbe,
megsütjük, és langyosan már tálalhatjuk is. Azért mert egyszerű a recept, azért
rejt buktatókat. Az egyik legfontosabb alapanyaga a túró. Ne ezen spóroljunk,
ha szaftos ízes süteményt akarunk, akkor abba kell a minőségi túró. Legyen
zsíros, de ne legyen nagy darabos, és keverjük el jó krémesre. Figyeljünk a
sütésnél, ne száradjon ki a tészta.
Elkészítési idő: 50-55 perc,
50 dkg túró
7 dkg puha vaj
10 dkg (barna) cukor
7-8 dkg rétesliszt
2-3 dkg liszt
2 közepes tojás
2 teáskanál vaníliás cukor
1 mokkáskanálnyi sütőpor
1 csipet só
a forma kenéséhez kevés olaj vagy formaleválasztó spray
a tetejére:
3 közepes alma, meghámozva, szeletelve
2 dl tejföl
1 tojás
2 dkg liszt
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra (nem kell légkeverés, az kiszárítja
a tésztát). A réteslisztet keverjük el a sóval, a sütőporral és a liszttel. A
tojásokat keverjük a cukorral fehéredésig, majd keverjük bele a vajat, a
vaníliás cukrot és a túrót.
2. Adjuk hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk össze. Kenjük ki a
sütőedényt vékonyan olajjal (vagy fújjuk ki a formaleválasztóval). Terítsük
bele a tésztát, tegyük rá az alma szeleteket.
3. Keverjük habosra a tojást a tejföllel, majd dolgozzuk bele a lisztet
is Terítsük a keveréket a tészta tetejére. Tegyük a forró sütőbe, és 35-40 perc
alatt süssük meg. Ha megsült, vegyük ki, hagyjuk a formában langyosra hűlni,
majd utána tegyük rácsra.
Tipp és trükk: Alma helyett készíthetjük körtével vagy keményebb
barackkal is.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése