2016. március 31., csütörtök

Kókuszos-ananászos torta (sütés nélküli)

Kókusz és ananász jól illenek egymáshoz, ezt már sok koktélban be is bizonyították. Készülhet belőle akár leves is (hozom majd azt is), de a chutney- ben (csatni) is izgalmas párosítás. Ez most egyszerű változat, sütés nélkül.


Elkészítési idő: 30-35 perc + a pihentetés


50 dkg ananász befőtt (darabos)
20 dkg omlós, kakaós keksz
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg puha, lágy vaj
2 dl habtejszín
1 csomag, főzés nélküli vaníliás krémpor
1 tasak zselatin fix
1 evőkanál porcukor



1. Törjük össze a kakaós kekszet, és keverjük össze 5 dkg kókuszreszelékkel. A vajat olvasszuk meg, és keverjük bele a kekszmorzsába. Béleljünk ki egy kerek, 20-22 cm-s kapcsos tortaforma alját zsírpapírral. Nyomkodjuk bele a vajas morzsát, és tegyük a hűtőbe legalább 40-50 percre.
2. Csepegtessük le az ananászt, de a levét fogjuk fel. A levet egészítsük ki 3 dl-re vízzel. Keverjük bele a krémport és a zselatin fixet.
3. Rakjuk ki a vajas morzsa tetejét az ananász befőttel, majd öntsük fel a krémmel. Tegyük vissza, hideg helyre legalább 1-2 órára.
4. Verjük a tejszínhabot, amikor kezd keményedni, adjuk hozzá a porcukrot. Ha már kemény, keverjük bele a maradék kókuszreszeléket. Simítsuk az ananászos krém tetejére és éles késsel vágjuk fel szeletekre.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: