2016. március 24., csütörtök

Kókuszos grízpuding (tejmentes)

A régi emlék, a tejbedara kicsit felfrissített változata. Népszerű napközis étel volt, vagy gyors otthoni vacsora, nyuszis kakaóporral meghintve.
Könnyű desszert, tejmentesen (készíthetjük tejjel is). A cukrot kiválthatjuk édesítőszerrel, vagy gyümölcscukorral (itt azért vigyázzunk az adagolással).


Elkészítési idő: 10-12 perc 


1 liter kókusztej
10 dkg barnacukor
10 dkg búzadara
1 teáskanál reszelt zöldcitromhéj

A díszítéshez kivi, mandarin és narancs


1. A kókusztejet kis energián melegítsük, adjuk hozzá a cukrot és a zöldcitromhéját. Lassan, folyamatos keverés mellett öntsük bele a darát, és főzzük 5-6 percet.
2. Melegen kanalazzuk tálkákba, és a tetejét díszítsük gyümölccsel.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: