2015. június 9., kedd

Barackos gyümölcskenyér

Könnyen elkészíthető édesség, amit érdemes egy hűvösebb délután megsütni. Friss barackból (nektarinnal egyenesen a bűn), kevés munkával nagyon finom süteményt készíthetünk.

Elkészítési idő: 60-65 perc




25 dkg sütemény liszt
20 dkg barack (lehet befőtt is)
17,5 dkg puha vaj
17,5 dkg porcukor vagy darált barnacukor
2 tojás
1 dl tej
2 teáskanálnyi sütőpor
2 teáskanálnyi vaníliás cukor
vaj a forma kikenéséhez, és egy 8 cm széles sütőpapír csík (általában 35-40 cm hosszú a papír)




1. Kenjünk ki egy hasábformát vajjal, és béleljük ki hosszában egy sütőpapír csíkkal. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A barackot hámozzuk meg és vágjuk kockákra.
2.A puha vajat keverjük habosra a cukorral, és a tojásokkal. Keverjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tejet.
3. A liszthez keverjük hozzá a sütőport, és több, kisebb részletben keverjük a tojásos alapba.
4. Terítsük el a tészta felét az edényben, arra a barackot és fedjük be a maradék tésztával.
5. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 40-45 percet. Sütés után hagyjuk a formában langyosra hűlni, és utána a papír segítségével könnyedén ki tudjuk emelni.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések: