Könnyen elkészíthető édesség, amit érdemes egy hűvösebb délután
megsütni. Friss barackból (nektarinnal egyenesen a bűn), kevés munkával nagyon
finom süteményt készíthetünk.
Elkészítési idő: 60-65 perc
25 dkg sütemény liszt
20 dkg barack (lehet befőtt is)
17,5 dkg puha vaj
17,5 dkg porcukor vagy darált barnacukor
2 tojás
1 dl tej
2 teáskanálnyi sütőpor
2 teáskanálnyi vaníliás cukor
vaj a forma kikenéséhez, és egy 8 cm széles sütőpapír csík (általában
35-40 cm hosszú a papír)
1. Kenjünk ki egy hasábformát vajjal, és béleljük ki hosszában egy
sütőpapír csíkkal. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A barackot hámozzuk meg és
vágjuk kockákra.
2.A puha vajat keverjük habosra a cukorral, és a tojásokkal. Keverjük
fehéredésig, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tejet.
3. A liszthez keverjük hozzá a sütőport, és több, kisebb részletben
keverjük a tojásos alapba.
4. Terítsük el a tészta felét az edényben, arra a barackot és fedjük be
a maradék tésztával.
5. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 40-45 percet. Sütés után hagyjuk a
formában langyosra hűlni, és utána a papír segítségével könnyedén ki tudjuk
emelni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése