2015. április 10., péntek

Egyszerű, gyors szalámis „pizza” lepény

Este, fáradtan hazaérve a munkából, éhesen, valami finomságra áhítozva. Ismerős érzések? Nekünk igen, mert jönnek, aztán az úgy ennék valamit, és a ne parizeres kenyeret együnk mondatok. Itt egy recept arra az esetre, ha ilyen történne, bár szerintem, ezek után már nem lesz. Hazaérkezéskor a sütőt elindítjuk, mire összerakjuk a lepényt, már forró is a sütő, és mire a bort kibontjuk hozzá, már meg is sült.


Elkészítési idő: 15-20 perc


8 tortilla lap
3-4 evőkanálnyi paradicsompüré
15-20 dkg szeletelt Gusztahús paprikás vastagkolbász, szalámi, vagy sonka
20 dkg reszelt félkemény sajt
szárított oregánó, bazsalikom




1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Ízesítsük a paradicsompürét a zöldfűszerekkel.
2. Kenjük meg a tészta lapokat a paradicsompürével. Helyezzünk rá a szalámiból, majd borítsuk be a reszelt sajttal.
3. Tegyük a forró sütőbe, és 5-6 perc alatt süssük ropogósra.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a szalámit a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


1 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Zseniális :-) A bevezető szöveg is :-)))

Be fogjuk vizsgálni, nagyon úgy látom!